Μισό αιώνα μετά, το θρυλικό Woodstock επιστρέφει σπίτι του

Το ιστορικό μουσικό φεστιβάλ αναβιώνει για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 02 Ιανουαρίου 2019

Φαίνεται πως το καλοκαίρι του 2019 θα θυμίζει κάτι από εκείνο του 1969, καθώς το Bethel Woods Center for the Arts ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Woodstock, τον ερχόμενο Αύγουστο. 

"Το φεστιβάλ που θα σηματοδοτεί τη χρυσή επέτειο του Woodstock θα διεξαχθεί στην αρχική του τοποθεσία, μόλις 90 λεπτά από τη Νέα Υόρκη. Αυτές οι τρεις ημέρες θα είναι γεμάτες με αξέχαστες εμπειρίες που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, καλλιτεχνικά acts κάθε είδους καθώς και TED-style ομιλίες από κορυφαίους φουτουριστές και retro-tech experts" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Το Bethel Woods μαζί με το Live Nation και το INVNT θα γιορτάσουν με χιλιάδες επισκέπτες την αναβίωση του θρυλικού φεστιβάλ - σημείου σταθμού στην ιστορία της μουσικής, από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου του 2019, με απώτερο σκοπό να "επαναφέρουν το απαραίτητο πνεύμα και ενέργεια του πρωτότυπου φεστιβάλ του 1969". Το lineup δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σταδιακά εντός των επόμενων μηνών.

Το Φεστιβάλ του Woodstock πραγματοποιήθηκε σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στα βουνά Catskill, βόρεια της Νέας Υόρκης, από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969, και συμμετείχαν σ' αυτό περίπου 500.000 άνθρωποι. Aνέβηκαν στη σκηνή θρυλικά ονόματα όπως οι Joan Baez, Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, Who, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young και Jimi Hendrix.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη απόπειρα αναβίωσης του Woodstock: Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 1994 για την 25η επέτειο καθώς και το 1999. Στο τελευταίο συμμετείχαν μπάντες όπως οι Metallica και οι Red Hot Chili Peppers, αλλά το φεστιβάλ σημαδεύτηκε από τον μεγάλο αριθμό σεξουαλικών επιθέσεων.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv