Η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page

Δεν είναι απλά μία κιθάρα, είναι ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 25 Ιανουαρίου 2019

Πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι ένα μουσικό όργανο και μάλιστα μία ηλεκτρική κιθάρα που δεν έχει κλείσει ούτε έναν αιώνα ζωής; Όταν αυτή είναι το μαγικό ραβδί με το οποίο ο Jimmy Page μεταμόρφωσε τον κόσμο του hard rock, τότε δε μιλάμε απλά για ένα έγχορδο αλλά για ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

Η είδηση που ακολουθεί θα φέρει χαμόγελα σε όλους όσους αγάπησαν τους Led Zeppelin, το rock των 70s και τα μνημειώδη riffs του ανθρώπου πίσω από το Stairway to Heaven: η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page.

Όμως για να μπει κανείς ακριβώς στο κλίμα καλό θα ήταν να παραθέσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία από το μεγάλο βιβλίο του rock n' roll. Αξίζει να πούμε ότι η κιθάρα με την οποία μεγαλούργησε ο Page ήταν δώρο ενός άλλου θρύλου της ηλεκτρικής, του Jeff Beck, από την εποχή που έπαιζαν μαζί στους Yardbirds.

H συγκεκριμένη Fender Telecaster, αρχικά σχεδιασμένη το 1959, πέρασε από χίλια κύματα στα χέρια του Page. To πρωτότυπο design άντεξε μόλις έναν χρόνο, μιας και 12 μήνες αφού την πήρε στα χέρια του αποφάσισε να τις τοποθετήσει διάφορα καθρεφτάκια - με τις κακές γλώσσες να λένε ότι έκλεψε την ιδέα από τον Syd Barrett των Pink Floyd. Αργότερα θα την άλλαζε ξανά, προσπαθώντας να την κάνει ακόμα πιο ψυχεδελική.

Η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page

Τελικά, κάποια στιγμή αποφάσισε να πει αντίο στα 60s και να καλωσορίσει τα επικά 70s με τον πιο καλύτερο τρόπο: σχεδίασε πάνω της έναν δράκο, ένα σύμβολο που ταίριαζε απόλυτα με τις μυστικιστικές του αναζητήσεις.

Dragon Telecaster Jimmy Page

Σήμερα, πενήντα χρόνια από τη γέννηση των Led Zeppelin, η Fender κυκλοφορεί τέσσερα μοντέλα: δύο με την υπογραφή του αρχηγού τους και δύο χωρίς αυτήν. Η κιθάρα με τους καθρέφτες όπως κι αυτή με τους δράκους θα κοστίζουν 25 χιλιάδες δολάρια η μία με την υπογραφή του Jimmy Page ενώ η τιμή τους θα είναι 1400 και 2400 δολάρια αντίστοιχα χωρίς αυτήν. Όχι κι άσχημα, δηλαδή, για ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος δίσκος του James Blake είναι πιο αισιόδοξος από ό,τι περιμέναμε

O ταλαντούχος Βρετανός αλλάζει σελίδα με το Assume Form που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν.

Η ιστορία του Don Shirley, τoυ θρυλικού πιανίστα του Πράσινου Βιβλίου

Η μουσική του ξεχάστηκε μέσα από τις δεκαετίες. Ήρθε όμως η ώρα να την θυμηθούμε ξανά χάρις στην ταινία του Peter Farrelly.