Η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page

Δεν είναι απλά μία κιθάρα, είναι ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

Πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι ένα μουσικό όργανο και μάλιστα μία ηλεκτρική κιθάρα που δεν έχει κλείσει ούτε έναν αιώνα ζωής; Όταν αυτή είναι το μαγικό ραβδί με το οποίο ο Jimmy Page μεταμόρφωσε τον κόσμο του hard rock, τότε δε μιλάμε απλά για ένα έγχορδο αλλά για ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

Η είδηση που ακολουθεί θα φέρει χαμόγελα σε όλους όσους αγάπησαν τους Led Zeppelin, το rock των 70s και τα μνημειώδη riffs του ανθρώπου πίσω από το Stairway to Heaven: η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page.

Όμως για να μπει κανείς ακριβώς στο κλίμα καλό θα ήταν να παραθέσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία από το μεγάλο βιβλίο του rock n' roll. Αξίζει να πούμε ότι η κιθάρα με την οποία μεγαλούργησε ο Page ήταν δώρο ενός άλλου θρύλου της ηλεκτρικής, του Jeff Beck, από την εποχή που έπαιζαν μαζί στους Yardbirds.

H συγκεκριμένη Fender Telecaster, αρχικά σχεδιασμένη το 1959, πέρασε από χίλια κύματα στα χέρια του Page. To πρωτότυπο design άντεξε μόλις έναν χρόνο, μιας και 12 μήνες αφού την πήρε στα χέρια του αποφάσισε να τις τοποθετήσει διάφορα καθρεφτάκια - με τις κακές γλώσσες να λένε ότι έκλεψε την ιδέα από τον Syd Barrett των Pink Floyd. Αργότερα θα την άλλαζε ξανά, προσπαθώντας να την κάνει ακόμα πιο ψυχεδελική.

Η Fender επαναλανσάρει την θρυλική Telecaster του Jimmy Page

Τελικά, κάποια στιγμή αποφάσισε να πει αντίο στα 60s και να καλωσορίσει τα επικά 70s με τον πιο καλύτερο τρόπο: σχεδίασε πάνω της έναν δράκο, ένα σύμβολο που ταίριαζε απόλυτα με τις μυστικιστικές του αναζητήσεις.

Dragon Telecaster Jimmy Page

Σήμερα, πενήντα χρόνια από τη γέννηση των Led Zeppelin, η Fender κυκλοφορεί τέσσερα μοντέλα: δύο με την υπογραφή του αρχηγού τους και δύο χωρίς αυτήν. Η κιθάρα με τους καθρέφτες όπως κι αυτή με τους δράκους θα κοστίζουν 25 χιλιάδες δολάρια η μία με την υπογραφή του Jimmy Page ενώ η τιμή τους θα είναι 1400 και 2400 δολάρια αντίστοιχα χωρίς αυτήν. Όχι κι άσχημα, δηλαδή, για ένα κομμάτι rock n' roll ιστορίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος