REVOLT!: Η ομάδα των πιο επιτυχημένων underground parties της Αθήνας

Η Ναυσικά Μαυρομούστακου και ο Κοσμάς Σερπετίνης μιλούν στο Esquire με αφορμή το 1ο REVOLT! Party του 2019.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 14 Φεβρουαρίου 2019

Σχεδιάζοντας έναν ασφαλή μικρόκοσμο εμπνευσμένο από τη φύση και το διάστημα, ιδανικό για χορό και συναναστροφή, με στόχο την απόλυτη ατομική και συλλογική έκφραση του κοινού, η καλλιτεχνική ομάδα του REVOLT! στρατοπεδεύει αυτό το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στο The HUB για να πραγματοποιήσει το 1ο REVOLT! Party του 2019.

Υποδέχεται τον Francesco Del Garda, DJ και ιδιοκτήτη της δισκογραφικής Timeless και προσκαλεί όλα τα μέλη της dance κοινότητας να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον παράλληλο φαντασιακό κόσμο που θα δημιουργήσει με τις μουσικές του.

REVOLT!: Η ομάδα των πιο επιτυχημένων underground parties της Αθήνας

Στα decks θα βρεθούν επίσης οι residents του REVOLT!, Lee Burton και G.U.S.

REVOLT!Η Ναυσικά Μαυρομούστακου και ο Κοσμάς Σερπετίνης, που βρίσκονται πίσω από την διοργάνωση των events της Revolt! μιλούν στο Esquire για την ιστορία και τους στόχους της ομάδας, αλλά και για τη σημερινή ηλεκτρονική σκηνή εντός και εκτός συνόρων.

 

 

 

Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της REVOLT!; 

Ναυσικά Μαυρομούστακου: H ομάδα έσκασε ξαφνικά στα δρώμενα της αθηναϊκής σκηνής διοργανώνοντας πάρτι με αξιόλογους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 2013. Θεωρώ ότι η δημιουργία της ήταν κάτι εντελώς τυχαίο – δηλαδή το να βρεθούμε συγκεκριμένα άτομα μαζί και να πούμε "οκ, ας το τολμήσουμε". Έκτοτε, η REVOLT! έχει περάσει από χίλια κύματα – άλλοι έφυγαν, εγώ και ο Κοσμάς μείναμε – και πλέον είμαστε χαρούμενοι κυρίως που έχουμε νέα μέλη στην ομάδα. Η δική μου αφορμή να συμμετάσχω σε αυτό το project ήταν κυρίως η ενασχόληση με την ηλεκτρονική μουσική και η ευκαιρία που μου δίνει να είμαι μέρος ενός ­­συνόλου, διαφορετικού από αυτό που συναντάω στην καθημερινότητα – ειδικά το πρωί.

Κοσμάς Σερπετίνης: Θα συμφωνήσω με την Ναυσικά. Επίσης, η ομάδα δημιουργήθηκε για να επαναστατήσει στον εμπορικό ήχο που παρουσιάζεται κυρίως στην Ελλάδα, δημιουργώντας διαφορετικά και εναλλακτικά πάρτι, συνδυάζοντας διάφορες μορφές τέχνης.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Κ. Σ.: Οι στόχοι της ομάδας είναι να κάνουμε τον ακροατή να περνάει καλά και να νιώθει ότι είναι ελεύθερος/η, ώστε να εκφράζεται χωρίς φοβίες και χωρίς ταμπού.

Ν.Μ.: Να κάνουμε πράγματα που μας εκφράζουν με τον δικό μας τρόπο, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε για τα χρήματα ούτε για τα εισιτήρια. Να μην ακούμε κανέναν για το τι δεν πρέπει να κάνουμε και για το τι δεν μπορεί να γίνει.

REVOLT!

Και το πιο σημαντικό που έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής;

Ν.Μ.: Να επιβιώνουμε σε έναν χώρο άκρως ανταγωνιστικό και γεμάτο παγίδες, κάνοντας όμορφα πράγματα που αρέσουν στον κόσμο.

Κ. Σ.: Να κάνουμε parties όπως θα θέλαμε να είναι όταν πηγαίνουμε σε αυτά. Σημαντικό επίσης είναι ότι τα εκτιμούν οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εμάς και την ποιότητά τους και ζητούν από μόνοι τους να παίξουν για εμάς.

Έχετε εντοπίσει τι είναι αυτό που κάνει κάθε διοργάνωσή σας επιτυχημένη;

Κ. Σ.: Οτιδήποτε κάνουμε στην διοργάνωση έχει την δικιά μας πινελιά, το δικό μας ύφος, τρέχουμε για αυτό. Μας αρέσει να δημιουργούμε και να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα πράγματα μαζί με φίλους που το κάνουν με όλο τους τον εαυτό. Στις παραγωγές μας βρισκόμαστε εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πιάσουμε το αποτέλεσμα που εμάς μας γεμίζει.

Ν.Μ.:  Επίσης, είμαστε σοβαροί αλλά όχι σοβαροφανείς.

Υπάρχει κάποιο πάρτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Ν.Μ.: Από τα δικά μας το πάρτι στο Άλσος Βεΐκου, γιατί κατάλαβα ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τον Κοσμά αν το θέλουμε. Από άλλα πάρτι, το πρωτομαγιάτικο πάρτι στο Club Der Visionaere στο Βερολίνο το 2016.

Κ. Σ.: Εννοείται το πάρτι στη Βεΐκου. Θα φανεί αστείο αλλά ναι αυτή την Πρωτομαγιά δεν θα την ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου.

Και κάποια ιδιαίτερη συνεργασία;

Κ. Σ.: Με τον G.U.S, aka Κωνσταντίνος Κόνναρης, που είναι επικοινωνιακός, κάνουμε τα αστεία μας και μουσικά είναι bomb.

REVOLT!
G.U.S.

Ν.Μ.: Περισσότερο ευχάριστη θα έλεγα. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Lee Burton aka Λευτέρη Καλαμπάκα και για το label μας, αλλά και με νέους χώρους στην Αθήνα, όπως το The HUB. Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες συνεργασίες.

REVOLT!
Lee Burton

Η άποψή σας για την ηλεκτρονική μουσική σκηνή στην Ελλάδα; Σε τι φάση βρίσκεται;

Ν.Μ.: Θεωρώ ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή για την ελληνική σκηνή, που σίγουρα δεν μπορούμε να κρίνουμε με βεβαιότητα τώρα που τη ζούμε αλλά στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάμε τόσο τι κάνουν οι υπόλοιποι, με την έννοια ότι είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στο τι θέλουμε να δημιουργήσουμε εμείς εδώ. Τα θεμέλια έχουν μπει και εμείς συνεχίζουμε να χτίζουμε.

Κ. Σ.: H άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει "σκηνή", είναι μια λέξη την οποία δεν μπορώ να την καταλάβω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κάποιος κάνει κάτι ωραίο και ποιοτικό από πολλές απόψεις, αυτό θα ξεχωρίσει. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Ποια είναι η βασική διαφορά της σε σχέση με εκείνη του εξωτερικού;

Κ. Σ.: Θεωρώ ότι υπάρχουν διαφορές καθώς σε κάποιες χώρες έδωσαν μεγαλύτερη βάση και πίστεψαν σε αυτούς τους ήχους μουσικής - και για εμπορικούς λόγους εννοείται. Κατά τα άλλα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα ίσα ίσα άμα δεν ενοχλείς κανέναν, το πάρτι δεν σταματάει στις 7 το πρωί, συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή.

Ν.Μ.: Είναι φρέσκια, noob θα έλεγε κανείς. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Η βασική διαφορά είναι στη σχέση του κοινού με την ηλεκτρονική μουσική – οι γνώσεις του και οι συμπεριφορά του, όχι μόνο σε ένα πάρτι – αλλά και μετά ή πριν από αυτό. Για παράδειγμα, δεν αρκεί μόνο να έρθει κάποιος στο πάρτι σου, αλλά να νιώσει συνδεδεμένος μαζί σου μετά. Ό,τι κάτι κέρδισε, μια εμπειρία. Ή ότι μετά θα κάτσει να βρει πληροφορίες για τον καλλιτέχνη που έφερες. Η club κουλτούρα δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο όπως π.χ. στη Γερμανία ή στην Αγγλία, και αυτό είναι απολύτως λογικό. Αντί να το κρίνουμε μπορούμε απλώς να μεταδώσουμε την πληροφορία που θέλουμε στον κόσμο για να την επεξεργαστεί, και είτε να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει.

Πού βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη ηλεκτρονική σκηνή στον κόσμο;

Ν.Μ.: Υπάρχουν αρκετές μεγάλες που υποκινούν τα ρεύματα παγκοσμίως, μερικές αρκετά προφανείς όπως το Βερολίνο. Δυναμικά στο παιχνίδι έχει μπει τα τελευταία χρόνια το Κίεβο στην Ουκρανία.

Κ. Σ.: Εγώ θεωρώ ότι είναι στο Βερολίνο και πουθενά αλλού.

Πείτε μας λίγα λόγια για το 1ο REVOLT! Party του 2019.

Κ. Σ.: Μουσική, τέχνη, ελευθερία, Chill out, καλός ήχος, βινύλια, καλά ποτά και No photos please.

Ν.Μ.: Λιγότερα λόγια, περισσότερος χορός.

REVOLT!

Info: The HUB Events (πλησίον Μετρό Κεραμεικού): Αλκμήνης 5, Αθήνα, 118 54. Έναρξη: μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Είσοδος: 10 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: +6983039480

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος