5 μέρη για clubbing στο Βερολίνο - αν φας πόρτα στο Berghain/Panorama

Η Μέκκα τoυ παγκόσμιου clubbing.

Αν η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, στο Βερολίνο ανήκει ο τίτλος της πόλης που ποτέ δεν σταματά να χορεύει. Στη γερμανική πρωτεύουσα, εκεί όπου το κίνημα του Bauhaus συναντά τη σοβιετική αρχιτεκτονική κι όπου το να βρεις έναν πραγματικό Βερολινέζο είναι πρακτικά αδύνατο, startuppers συναντούν punks με μοϊκάνες στα dancefloors και νεαρές ανερχόμενες ηθοποιοί χορεύουν δίπλα σε στελέχη μεγάλων δικηγορικών γραφείων. Είναι η πόλη στην οποία γυρίστηκε το Suspiria του Luca Guadagnino, είναι η πόλη του Paul Kalkbrenner. 

Το Βερολίνο ήταν και παραμένει η Μέκκα του clubbing. Εκτός από το θρυλικό Berghain, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για να χορέψει κανείς μέχρι τελικής πτώσης σε όποιον ρυθμό κι όποια μουσική θέλει - από punk μέχρι techno κι από rave μέχρι reggae. Ας κάνουμε όμως μία βόλτα σε πέντε πολύ σημαντικά clubs της πόλης.  

SO36

5 μέρη για clubbing στο Βερολίνο - αν φας πόρτα στο Berghain/Panorama

Στην καρδιά του Kreuzberg, εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια, βρίσκεται το κατά πολλούς Βερολινέζικο CBGB's. Βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο venue; Το πρώτο παραμένει ανοιχτό ενώ στη Νέα Υόρκη το club όπου οι Ramones έγραψαν ιστορία δεν είναι πια μαζί μας. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι αναμνήσεις: φωτογραφίες, αφίσες, αφιερώσεις δίπλα σε μπάντες που δίνουν punk, rock και metal lives, την ίδια στιγμή όπου κάποιο event ενάντια στην ομοφοβία  πραγματοποιείται λίγα μέτρα πιο 'κει. Το S036 ήταν και παραμένει punk στη λογική του, κανένας ρατσισμός δεν είναι ευπρόσδεκτος εκεί.

Molotow

Molotow  Βερολίνο

Πολύ κοντά στο S036 υπάρχει ένας κόσμος γεμάτος χαμηλά τραπέζια, καναπέδες κολλημένους στους τοίχους, φώτα νέον κι ένα μουσικό background που κινείται ανάμεσα στη lounge και την electronica. Ιδανικό μέρος με άλλα για όσους νοσταλγούν τα 90s και τρελαίνονται για happy hours βραδιές γεμάτες σφηνάκια. Το όνομα του club είναι χαρακτηριστικό: οι νύχτες στο Molotow εύκολα γίνονται εκρηκτικές. Ιδανικό και για τσιλάρισμα μετά από έντονο clubbing.

Tresor

Tresor Βερολίνο

Αν πας στο Βερολίνο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα θελήσεις να επισκεφτείς το Berghain, όμως είναι αντίστοιχα πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να μπεις ποτέ. Όχι πολύ μακριά από αυτό υπάρχει η καλύτερη techno εναλλακτική λύση: εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια ο πελώριος βιομηχανικός χώρος του Tresor με τον χαμηλό φωτισμό και τον μεταλλικό χαρακτήρα τραβά τους θαμώνες όπως το φως τις πυγολαμπίδες.

Bar Tausend

Bar Tausend

Ένα μικρό διαμάντι στο κέντρο του Βερολίνου, ένας κρυμμένος θησαυρός για όσους ξέρουν να ψάχνουν ή φροντίζουν να ρωτούν τους σωστούς ανθρώπους. Τι θα συναντήσεις όταν καταφέρεις να το βρεις; Minimal διακόσμηση, χαμηλά τετράγωνα τραπέζια, "μαύρη" μουσική, fusion κουζίνα και μερικά από τα καλύτερα cocktails της πόλης.

Spindler & Klatt

Spindler Klatt Βερολίνο

Στις όχθες του ποταμού Spree, σε μία γειτονιά γεμάτη αποθήκες και βενζινάδικα, βρίσκεται ένα από τα πιο exclusive clubs του Βερολίνου. Τo ξύλινο lounge bar, το fusion restaurant και η ταράτσα του Spindler & Klatt με την εξαιρετική θέα αποτελούν μία μοναδική εμπειρία. Μάλιστα τα Σαββατοκύριακα μπορεί, όποιος θέλει και μπορεί, να κλείσει όλο το μαγαζί για ένα private event σε επίσημο ή περισσότερο casual ύφος. Ακριβώς όπως και τα δύο πρόσωπα της πόλης δηλαδή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.