Τα αγαπημένα video games του Elon Musk

Έτσι όπως τα αποκάλυψε ο ίδιος σε follower του στο Twitter.

Ο Elon Musk έχει το βλέμμα του πάντα στραμμένο στο μέλλον. Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ από πού προέρχεται αυτό το φουτουριστικό όραμά του; Γιατί, προφανώς, δεν προκύπτει μόνο από επιστημονικό ενδιαφέρον. Τουναντίον, ο ίδιος έχει δεχθεί τεράστια επιρροή από τη sci-fi μυθοπλασία: Τα βιβλία, τις ταινίες και, φυσικά, τα κυβερνοπάνκ, κυρίως, video games.

Γι’ αυτό και ίσως να μην τον απασχολεί τόσο το ότι πρόσφατα έχασε τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο - συνεχίζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην αγορά που πρωτίστως τον ενδιαφέρει αυτή την περίοδο και δεν είναι άλλη από τα διαστημικά ταξίδια.

Κυβερνοπάνκ, αγάπη μου

Η αγάπη του για συγκεκριμένα video games είναι τόσο μεγάλη, που το νέο Tesla Model S περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλους τίτλους, το Cyberpunk 2077 για ατελείωτες ώρες gaming μπροστά από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου, ανάλυσης 2200x1300 pixel. Το συγκεκριμένο video game, βέβαια, δεν έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, ο Musk, όμως, θεωρεί την κυβερνοπάνκ αισθητική του τόσο καταπληκτική που, μάλιστα, δανείστηκε στοιχεία της για τον ίδιο τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Νωρίτερα, είχε αναφέρει τα αγαπημένα του βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών σε μία follower του, με όλα να έχουν να κάνουν με την επιστημονική φαντασία. 

Deus Ex

Δεν διευκρίνισε αν προτιμάει τον πρώτο τίτλο της σειράς που κυκλοφόρησε το 2000 ή κάποιο από τα sequel της που ακολούθησαν. Ως κλασικό RPG, ακολουθεί έναν πράκτορα της αντιτρομοκρατίας που αποκτά υπεράνθρωπες ικανότητες μέσω της νανοτεχνολογίας. Με αισθητική πλήρως συμμορφωμένη με την παρακαταθήκη του κυβερνοπάνκ, λαμβάνει χώρα στο δυστοπικό μέλλον του έτους 2052.

Half-life 2

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που περιλαμβάνει πολλά φουτουριστικά στοιχεία, η Γη έχει δεχθεί εισβολή από μία φυλή εξωγήινων που την έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους, εγκαθιστώντας τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους τεχνολογίες στον κόσμο.

Bioshock

Ένα επιτυχημένο franchise που ξεκίνησε το 2007 και παρουσιάζει έναν φουτουριστικό δυστοπικό κόσμο, που θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από τα μυαλό του Ayn Rand, του George Orwell ή του Aldous Huxley. Εστιάζει περισσότερο στο θέμα των βιοχάκερ.

Mass effect 2

​​​Άλλη μία ιστορία που λαμβάνει χώρα στο διάστημα, για την ακρίβεια εντός του δικού μας γαλαξία, όμως αυτή τη φορά όχι στο μέλλον, αλλά στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Απομακρυνόμαστε λίγο από την αισθητική του κυβερνοπάνκ, αλλά παραμένουμε εντός του θέματος των διαστημικών ταξιδιών.

Πέρα από αυτούς τους τίτλους, ο Elon Musk ανέφερε ακόμη το Fallout: New Vegas, που λαμβάνει χώρα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον που τοποθετείται χρονικά στο έτος 2281, αλλά και το Saints Row IV, που περιλαμβάνει την παρουσία εξωγήινων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.