O Christo πακέταρε την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι καλύφθηκε ολόκληρη με ένα γκρίζο πανί, μεταθανάτιο κύκνειο άσμα του πρωτοπόρου καλλιτέχνη από τη Βουλγαρία.

Γράφει: Esquire Editors 19 Σεπτεμβρίου 2021

Με ένα νέο installation στην καρδιά του Παρισιού τίμησε η γαλλική κυβέρνηση τον σημαντικό καλλιτέχνη Christo ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο του 2020 αφήνοντας πίσω του αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση του τελευταίου έργου του μετά τον θάνατο του. Ο ξεχωριστός αυτός εικαστικός, που εργάστηκε για περισσότερα από 50 χρόνια από κοινού με τη σύζυγό του Jeanne-Claude, ήταν γνωστός για τον τρόπο που διαχειριζόταν μερικά από τα διασημότερα μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, περιμένοντας συχνά δεκαετίες ολόκληρες προκειμένου να πάρει το πράσινο φως από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να παρέμβει στα συγκεκριμένα, δημόσια αξιοθέατα. 

O Christo πακέταρε την Αψίδα του Θριάμβου στο ΠαρίσιGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Η αιώνια πρωτοπορία της Anna Halprin

Τα εμβληματικά έργα και η τέχνη του πακεταρίσματος

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του εικαστικού ντουέτου που παρουσιάστηκαν ποτέ ήταν αυτό στο πάρκο Berower της Ελβετίας όπου ο Christo και η Jeanne-Claude τύλιξαν με γκρι πανί 178 δέντρα σε συνολική έκταση 55 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σε ένα έργο που καθήλωσε το φιλότεχνο κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το The Gates στο Central Park της Νέας Υόρκης και η παρέμβασή τους γερμανικό Ράιχσταγκ, στο κέντρο του Βερολίνου, το οποίο τύλιξαν με ασημένιο ύφασμα, το 1995.

To μεταθανάτιο κύκνειο άσμα του Christo έκανε πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα και όλα εκτελέστηκαν κατά γράμμα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε αφήσει ο ίδιος πριν από τον θάνατο του. 

L'ARC DE TRIOMPHE, WRAPPEDGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία πίσω από το The Falling Man

Όλος ο πλανήτης παραμιλάει για το κύκνειο άσμα του

Οι εργασίες για την αποκάλυψη του L’Arc de Triomphe, Wrapped είχαν αρχίσει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ το ύφασμα άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και χρειάστηκαν 24 ώρες για να ολοκληρωθεί. Το συνολικό κόστος πίσω από το έργο ανέρχεται στα περίπου 14 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδοτείται κυρίως από την πώληση των σχεδίων των προπαρασκευαστικών μελετών που έχει αφήσει πίσω ο Christo.

Από: Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.