Claudia Schiffer, Kate Moss και Naomi Campbell έγιναν NFTs

Η εικόνα των θρυλικών supermodels της δεκαετίας του 1990 θα μείνει για πάντα ζωντανή ως NFT.

NFTs προς δημοπρασία έγιναν πέντε εικόνες που έχει αιχμαλωτίσει με τον φακό της η 67χρονη Γερμανίδα φωτογράφος Ellen von Unwerth, οι οποίες απεικονίζουν την Claudia Schiffer, την Kate Moss και τη Naomi Campbell. Ο λόγος; Για να χτυπήσουν, προφανώς, καλύτερη τιμή πώλησης, μέσω της πλατφόρμας Cryptograph. Ο τίτλος της δημοπρασίας που θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου είναι Supermodel Series και η πώληση των εν λόγω ασπρόμαυρων καρέ δεν θα αυξήσει μόνο την προσωπική περιουσία της εμβληματικής φωτογράφου κι αυτό γιατί η πλατφόρμα Cryptograph, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα διαθέσει τμήμα των εσόδων σε αρκετούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της UNICEF και του Fashion for Relief.

Claudia Schiffer, Kate Moss και Naomi Campbell έγιναν NFTs Getty Images
Η Γερμανίδα φωτογράφος Ellen von Unwerth.

Τα late 80s της Claudia Schiffer

Στη δημοπρασία θα πωληθούν δύο λήψεις που απεικονίζουν την Claudia Schiffer. Στην πρώτη, που είναι τραβηγμένη στο Νάσβιλ το 1988, φοράει ολόσωμο μαγιό, τσόκερ και καουμπόικο καπέλο. Στη δεύτερη, που το κλικ έγινε κάποια στιγμή του 1989 στο Βιαρέτζο, ποζάρει με τα μαλλιά ανάκατα και δαντελωτό στράπλες μπουστιέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cryptograph (@cryptographco)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cryptograph (@cryptographco)

Ο κόσμος μέσα από τα γυαλιά της Kate Moss

Η Kate Moss εκπροσωπείται στη δημοπρασία με μία και μόνο φωτογραφία-NFT της, τραβηγμένη στο Παρίσι το 1995, όπου εντύπωση κάνει το παλτό της, τα γυαλιά της και -κυρίως- ο μέσος και ο δείκτης του δεξιού της χεριού που αγγίζουν ηδυπαθώς το κάτω χείλος της. 

> Διάβασε ακόμα: Κι αν μπορούσες να 'κοιμηθείς' με την Kate Moss;

Στη Naomi Campbell αρέσει να παίζει με το στυλ της

Τα δύο πορτρέτα της Naomi Campbell είναι πιο παιχνιδιάρικα και εστιάζουν στο εκφραστικό της πρόσωπο. Στην πρώτη προς πώληση φωτογραφία-NFT της, που τραβήχτηκε στο Παρίσι το 1995, φοράει στο κεφάλι της ένα παγιετέ headpiece, το οποίο σε συνδυασμό με το καρέ μαλλί και το μακιγιάζ με τις έντονες βλεφαρίδες, την κάνει να μοιάζει με τη Minnie Mouse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cryptograph (@cryptographco)

> Διάβασε ακόμα: Naomi Campbell, η μαύρη γαζέλα

Στη δεύτερη, που το κλικ έγινε στο Λος Άντζελες το 1991, η 'μαύρη γαζέλα' κοιτάει κατάματα τον φακό ενώ με το δεξί της χέρι κρατάει το ακουστικό ενός τηλεφώνου και στα μαλλιά της έχει περασμένα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών ως ρόλεϊ. Σκέτη τρέλα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.