3 πράσινα μουσεία για την προστασία του περιβάλλοντος

Διαδικτυακά εργαστήρια διδάσκουν μία πιο βιώσιμη λειτουργία των μουσειακών χώρων.

Γράφει: Esquire Editors 09 Φεβρουαρίου 2022

3 διαδικτυακά εργαστήρια με τίτλο "Greening the Museums" στοχεύουν στην επιμόρφωση των συμμετασχόντων όσον αφορά τη βιωσιμότητα στους μουσειακούς χώρους. Καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδέες και μελέτες θα παρουσιαστούν από επαγγελματίες του χώρου των βρετανικών μουσείων, οι οποίοι θα μιλήσουν για πράσινα μουσεία και πρακτικές, τη σωστή λειτουργία των κτιρίων και την παρακίνηση των υπόλοιπων πολιτιστικών χώρων να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Τα εργαστήρια είναι διαθέσιμα είτε αυτοτελή είτε ως σειρά και απευθύνονται σε άτομα εξοικειωμένα με τη λειτουργία των μουσείων, καθώς και επαγγελματίες από τον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού. Η σειρά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα για τα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς και τον τρόπο διοίκησής τους, τις συλλογές και την ανάπτυξη δημόσιων δράσεων.

Το πρώτο εργαστήριο της σειράς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του "CoMuseum2021: (Επανα)Προσδιορίζοντας το μουσείο του αύριο", αναλύοντας το θέμα "Η Επιμέλεια σε καιρούς Κλιματικής και Οικολογικής Κρίσης" με εισηγήτριες τις Lucia Pietroiusti - ιδρύτρια του General Ecology (Serpentine Galleries) και την επιμελήτρια του προγράμματος "Greening the Museums" και συνεργάτιδα του Julie’s Bicycle Ιφιγένεια Ταξοπούλου. Το Julie’s Bicycle είναι ένας μη κερδοσκοπικός βρετανικός οργανισμός που αναφέρεται στους τομείς του πολιτισμού και των τεχνών ώστε να δραστηριοποιηθούν σχετικά με την κλιματική και την οικολογική κρίση.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

14/03 (3-5 μ.μ.) "Σχεδιάζοντας την περιβαλλοντική πολιτική ενός μουσείου: Υιοθετώντας τις αρχές της βιωσιμότητας"

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης