6 lives για το τριήμερο

Αυτές είναι πιο αξιόλογες συναυλίες του παρασκευοσαββατοκύριακου.

Γράφει: Esquire Editors 18 Μαρτίου 2022

Η συναυλία του Κολομβιανού σταρ με το κοινό του στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα που αναβλήθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας. Αρχικά προγραμματισμένο για το 2020, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Ο κατά κόσμον Juan Luis Londoño, σε ηλικία μόλις 26 ετών, έχει γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς και δημοφιλείς τραγουδιστές της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας κερδίσει, το 2018, το Latin Grammy για το άλμπουμ "F.A.M.E.".

Τη συναυλία, που αποτελεί μέρος του Papi Juancho Tour, θα ανοίξει η one-and-only showstopper Ελένη Φουρέιρα, η οποία ανάβει σταθερά φωτιές πλέον και εκτός της εγχώριας showbiz με τα μεγάλα hits και τα εκρηκτικά χορευτικά της. Το υπερθέαμα που θα στήσουν με γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα και φυσικά εντυπωσιακές χορογραφίες, υπόσχεται ότι το πρώτο μεγάλο live ύστερα από δύο και πλέον χρόνια θα μείνει πραγματικά στη συναυλιακή ιστορία. (Διαβάστε περισσότερα για το χρυσό παιδί της ρεγκετόν εδώ).

Εικόνες και ήχοι από τη "νέα πόλη" του Κ. Βήτα και του Νίκου Πατρελάκη

O Κ. Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης επανέρχονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την πρώτη παρουσίαση του νέου τους έργου "Neapoly". Στο οπτικοακουστικό τους αυτό εγχείρημα εξερευνούν και πειραματίζονται με τους αμέτρητους ήχους και φόρμες της electronica και αναζητούν τις μουσικές και αισθητικές αναφορές της στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Η μινιμαλιστική επανάληψη των arpeggiators, ο σχεδιασμός των τεχνητών ηχοχρωμάτων, η χρήση αναλογικών πηγών και επεξεργαστών αποτελούν τη βάση της ηχητικής πραγματικότητας του έργου.

Τα βίντεο που δημιούργησε ο Νίκος Πατρελάκης για να συνοδεύσουν τα 12 κομμάτια του "Neapoly" αποτελούν μια ποιητική περιήγηση στην Ελλάδα. Διατρέχει τη φύση και τις πόλεις, καταγράφοντας τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους. Το έργο, αποτέλεσμα δύο χρόνων ηχογραφήσεων και κινηματογράφησης, δημιουργεί έναν νέο τόπο συνάντησης, μια "νέα πόλη", όπως μας εξηγούν σε πρόσφατη συνέντευξη. Το "Neapoly" θα παρουσιαστεί για τέσσερις συναυλίες, στις 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.