Οι Arab Strap τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Μετά από 17 χρόνια, ο Aidan και ο Malcolm Middleton για ένα live στο Gagarin.

16 χρόνια απουσίας από τα μουσικά δρώμενα ήταν πολλά τελικά για τους Arab Strap. Οι fans τους τον περσινό Μάρτιο ήρθαν αντιμέτωποι με μία μεγάλη έκπληξη, την κυκλοφορία του album As Days Get Dark, ενώ φέτος μία ακόμη ήρθε για να συμπληρώσει το παζλ: Στο πλαίσιο των lives τους, θα επισκεφθούν και την Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου στο Gagarin. 

Οι Arab Strap τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου: 

"Όταν το 2005 κυκλοφόρησε το "The Last Romance”, το ιδιοσυγκρασιακό δίδυμο από τη Γλασκώβη ανακοίνωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία δουλειά τους. Έκτοτε, οι πιστοί οπαδοί τους περίμεναν υπομονετικά για κάποιο νέο τους.

>Διάβασε ακόμη: O Miles Kane και η ανεπιτήδευτη απλότητα του rock'n'roll

Ώσπου, πέρυσι, μετά από απουσία 16 ετών, οι Arab Strap αναπάντεχα επανενώθηκαν για να κυκλοφορήσουν το "As Days Get Dark”, έναν έξοχο δίσκο που έκανε την μεγάλη έκπληξη και έφτασε στο νο1 των βρετανικών charts και, πολύ δίκαια, βρήκε και τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους της χρονιάς, σύμφωνα με κοινό και κριτικούς.



Οι Arab Strap ανήκουν σε εκείνη την ξεχωριστή κατηγορία συγκροτημάτων που χάρη στην πραγματικά ιδιαίτερη μουσική τους, καταφέρνουν – χωρίς να έχουν τέτοιο στόχο – να γίνουν σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή.

Από το πρώτο single τους "The First Big Weekend” που κυκλοφόρησε το 1996, ο περίφημος John Peel τους ξεχώρισε και τους καθιέρωσε στο ραδιόφωνο BBC1. Ο ήχος τους ήταν κυριολεκτικά διαφορετικός: ο Aidan Moffat, με την χαρακτηριστικά "άτονη”, φωνή του, να αφηγείται / απαγγέλει ποιητικά τις λεπτομέρειες από ένα τετραήμερο κραιπάλης. Και απο πίσω, ο ήχος. Αυτός ο ήχος τους που δεν έμοιαζε με τίποτα αλλο: ηχητικός μινιμαλισμός με πλούσια αλλά "παράξενη” ενορχήστρωση, αργή ανάπτυξη, διάχυτη μελαγχολία. Ο μόνος τρόπος να το περιγράψεις ήταν: ένα ποίημα που έγινε τραγούδι.

Αυτό που ακολούθησε μπορεί να συνοψισθεί ως εξής: μια μεστή δεκαετία (από το 1996 ως το 2005) με 6 studio και ένα live albums, ανάμεσά στους οποίους πραγματικά αριστουργήματα όπως το "Philophobia” και το "Elephant Shoe”. Ο "πατενταρισμένος” ήχος τους να εξελίσσεται διαρκώς, σταδιακά να γίνεται πιο "ροκ” και πιο "χαρούμενος” (πάντα για τα δικά τους δεδομένα). Και μετά, σιωπή. Για 16 χρόνια.

Σήμερα, οι Arab Strap έχουν επιστρέψει για τα καλά. Ακούγονται όπως ακριβώς θα θέλαμε να ακούγονται και δείχνουν να το διασκεδάζουν πια. Παράλληλα, το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά τους ίσως και να είναι περισσότερο από ότι στα 90ς.

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

Στην εμφάνισή τους στο Gagarin στις 30 Οκτωβρίου, οι Arab Strap θα μας παρουσιάσουν υλικό από ολόκληρη τη δισκογραφία τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα."


Πληροφορίες

Εισιτήρια

23 ευρώ (early bird), 26 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα www.viva.gr, Public, MediaMarkt και το υπολοιπο δικτυο της Viva.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος