Η queer κουλτούρα ανθίζει σαν καλοκαιρινά λουλούδια

Η έκθεση Summer Bouquet είναι ένας ύμνος στη σύγχρονη queer κουλτούρα, με μέσο την ποίηση, τη φωτογραφία και την ηλεκτρονική μουσική.

Στο ποίημα Ένα Δώρο, ο Andrew McMillan απευθύνεται σε όσους άντρες δεν άγγιξε ποτέ, όσους ήθελαν να δουν ταινίες, αλλά και εκείνον που τον σέρβιρε καφέ και δεν αναγνώρισε τα χέρια του - μεταξύ άλλων. Γεμάτοι εικόνες από καθημερινές στιγμές σωματικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, οι στίχοι αυτού του ποιήματος αποτέλεσαν σημείο αφετηρίας για τους έξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση Summer Bouquet, που παρουσιάζεται στην K-Gold Temporary Gallery στη Λέσβο (από 25 Ιουνίου), σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Μια έκθεση που γιορτάζει τη σύγχρονη queer κουλτούρα και διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία.

Η queer κουλτούρα ανθίζει σαν καλοκαιρινά λουλούδια Courtesy of the artist
beraber co., Balat, 2020

Ταυτότητα, μνήμη και επιθυμία

Τα έργα των καλλιτεχνών Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους, αλλά και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της κοινωνικής ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής.

ART PHOTO Courtesy of the artist
Ian Lewandowski, Couple V, 2020

Κάθε δημιουργός προσεγγίζει με τη δική του, προσωπική ματιά τη λαχτάρα για αγάπη και πάθος, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες για την ανθρώπινη φύση.

> Διάβασε ακόμα: Η Vera Lutter και τα σπαράγματα του παρελθόντος χρόνου

Ποίηση, φωτογραφία και ηλεκτρονική μουσική

Η έκθεση, που αποτελεί τμήμα του παράλληλου προγράμματος του Athens Photo Festival 2022, επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική από τους Boys’ Shorts (Vangelis LAGASTA και Tareq).

ART PHOTO Courtesy of the artist
Studio Prokopiou, Wigchapel series, 2017

Επιπλέον, τα θέματά της αναπτύσσονται εκτενέστερα στο νέο τεύχος του περιοδικού The Wild Ones της K-Gold Temporary Gallery, που προσεγγίζει τις τάσεις και τους πειραματισμούς στην queer φωτογραφία μέσα από συνεντεύξεις του Χρήστου Μούχα με τους συμμετέχοντες.

> Διάβασε ακόμα: James Bidgood: Ρέκβιεμ στην camp αισθητική ενός ροζ νάρκισσου

Παράλληλα με την έκθεση Summer Bouquet, στην K-Gold Temporary Gallery θα παρουσιάζονται και επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πρότερης νομαδικής δραστηριότητας της γκαλερί στη Λέσβο, όπως φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά των Alvaro Deprit, Saskia Janssen, Χαράλαμπου Κουρκούλη, András Ladocsi, Χρήστου Μούχα και Ηλία Παπαηλιάκη.

ART PHOTO Courtesy of the artist
Alfred Agostinelli, C.P. wanking off in a Mitsubishi Pajero Pinin, 2022
 

Info: Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 25 Ιουνίου. Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος. Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ.

 

*Κεντρική φωτογραφία: Robin Plus, MAX<3, 2021.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.