Ο Θανάσης Αλευράς είναι 40 και βγαίνει

Ο πολυσχιδής περφόρμερ ξεκλέβει λίγο χρόνο ανάμεσα στα γυρίσματα για τα τηλεοπτικά "Νούμερα" και τις πρόβες για τη νέα μουσικοθεατρική του παράσταση, με τίτλο "40+ βγαίνω" για μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Γράφει: Esquire Editors 26 Νοεμβρίου 2022

Ο πολυσχιδής Θανάσης Αλευράς υπογράφει την πρώτη του μουσικοθεατρική παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή "Vox". Ένα πλούσιο αυτοβιογραφικό, μουσικοσατιρικό πρόγραμμα με κείμενα πολύ προσωπικά, ιστορίες που σημάδεψαν την ξακουστή γενιά του ’80 και highlights από τη μακρά καλλιτεχνική πορεία του πρωταγωνιστή συνθέτουν ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτι, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

Το μουσικό μέρος της παράστασης αποτελείται από το ομώνυμο soundtrack, "40+ Βγαίνω!", που έγραψαν ο Αντώνης Θυσιάδης και ο Νίκος Μερτζάνος, αλλά και τραγούδια-σταθμούς στη ζωή του Θανάση Αλευρά που θα ερμηνεύσει μαζί την Idra Kayne και τον Jerome Kaluta, παλιούς γνώριμους από τις πρόσφατες επιτυχίες στην "Ταράτσα του Φοίβου" και στα τηλεοπτικά "Νούμερα".

Η συνέντευξη

Πώς γεννήθηκε το "40+ βγαίνω" που παρουσιάζεις φέτος στο "Vox";
Πριν από τρία χρόνια έκλεινα τα 40. Εκεί στα 40, εν τω μεταξύ, νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι. Ταυτόχρονα έβλεπα παντού γύρω μου να κλείνουν διάφοροι κύκλοι με όλα αυτά τα επετειακά αφιερώματα: "20 χρόνια Φοίβος", "30 χρόνια Καίτη Γαρμπή", "40 χρόνια Βασίλης Καρράς". Αναρωτήθηκα μήπως να κάνω κι εγώ μία παράσταση "40 χρόνια Θανάσης Αλευράς". Όχι από έπαρση, αλλά επειδή τόσα χρόνια κάνω θέατρο κι έχω ασχοληθεί με διάφορα πρότζεκτ τα οποία δεν καταγράφονται. Σκέφτηκα, λοιπόν, να μαζέψω υλικό από διάφορα πράγματα που έχω κάνει, προγράμματα μουσικά, λίγο θέατρο, λίγο τηλεόραση και να γιορτάσω αυτή την πορεία.

Όχι μόνο τη δική μου διαδρομή αλλά με αφορμή αυτή να γιορτάσω ολόκληρη τη γενιά μου: "Παιδάκια του ’80 και έφηβοι του ’90 γιορτάζουμε! Είναι η σειρά μας!". Το φαντάστηκα σαν reunion. Λέω γιορτή γιατί στα σαράντα είναι η στιγμή που έχει ωριμάσει το φρούτο και έχει έρθει η ώρα να το φας. Μη φανταστείς όμως, είμαι κι εγώ σαν "μαμούνι". Δεν νιώθω σαραντάρης, έχω γκάζια ακόμα και δεν έχω παραιτηθεί!

Ο τίτλος της παράστασης είναι σαν να φωνάζεις "φτου ξελευτερία". Είναι μια προσωπική απελευθέρωση η πραγματοποίησή της;
Εκεί στα μισά της διαδρομής έχει ο καθένας την ανάγκη να σταθεί και να κοιτάξει από πού ξεκίνησε, τι έχει καταφέρει, πού θέλει να πάει και πώς θέλει να συνεχίσει. Δεν θέλεις πια φορτία, βάρη, ενοχές, φόβους, ανασφάλειες. Λες ότι έφτασες ως εδώ και τώρα θέλεις να προχωρήσεις πιο ανάλαφρος. Το "βγαίνω" του τίτλου σημαίνει ότι θέλω να βγω λίγο πιο ελαφρύς, αλλά και ότι ήρθε η σειρά μου επιτέλους. Ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη η γενιά μου. Τώρα είναι η στιγμή μας να παραδώσουμε έργο. 

Η συνέχεια στο Athinorama

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.