
Τα μαγικά τρικ της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου
H πολύπλευρη εικαστικός εκφράζεται με χίλια δυο μέσα, εστιάζοντας συχνά στη γυναικεία ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα.
"Είμαι η Ειρήνη και κάνω μαγικά τρικ". Έτσι συστήνεται η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου σε όσους δεν τη γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύπλευρη εικαστικός που εκφράζεται με χίλια δυο μέσα, εστιάζοντας συχνά στη γυναικεία ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα. Με αφορμή την έκδοση του δεύτερου τεύχους του femzine της Janus, την προβολή του ντοκιμαντέρ Άβατον στο 25o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την ατομική της έκθεση Light Snacks and Heavy Makeup, που ετοίμασε σε συνεργασία με το δίδυμο των Hippolyte Hentgen και θα φιλοξενείται στην γκαλερί A.Antonopoulou.Art, αποφασίσαμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα.
Πώς περιγράφεις τη δουλειά που κάνεις;
Κλείνομαι στη σπηλιά μου, όπως αποκαλώ το ατελιέ μου, και εργάζομαι ακατάπαυστα, σε καθημερινή βάση. Δοκιμάζω νέες τεχνικές, πειραματίζομαι, καταστρώνω σχέδια, δράσεις και συνεργασίες. Επίσης, μαζί με τη Γαλλίδα μοντέρ Sandrine Cheyrol αποτελούμε το ντουέτο των Twin Automat Films. Παράλληλα, εκδίδω το Janus, ένα ιδιότυπο femzine/καλλιτεχνικό project. Τα έργα μου συχνά θίγουν θέματα ταυτότητας. Με αφορά προσωπικά το γυναικείο ζήτημα αλλά και η σεξουαλικότητα. Αντλώ υλικό από την ποπ κουλτούρα, από την ιστορία της τέχνης, από περιοδικά, από μέρη που δεν τα περιμένει κανείς, από παντού σχεδόν. Είμαι ανήσυχη από τη φύση μου, δεν πτοούμαι με τίποτα και δεν κάνω όσα κάνω για να δρέψω δάφνες. Η μεγαλύτερη επιτυχία και επιβράβευση για μένα ήταν, είναι και θα είναι η χαρά που νιώθω όταν δημιουργώ.
Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πού βρίσκεται σήμερα ο δολοφόνος του John Lennon;
Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Mark David Chapman σημαδεύει με το όπλο του τον John Lennon. Και του αφαιρεί τη ζωή.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαKilling Castro, το νέο θρίλερ του Al Pacino
Η ταινία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 1960.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΌσα έγιναν στην πρεμιέρα του Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στη Νέα Υόρκη
Η νέα ταινία του έλληνα σκηνοθέτη με πρωταγωνίστρια την Emma Stone έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης.
Η Kim Basinger και η παντοτινή γοητεία της 'σεξωγήινης' των '80s
Όταν η δημοφιλής ηθοποιός πόζαρε για το εξώφυλλο του αμερικανικού Esquire το 1987.
Γραφει Πωλινα ΦραγκουJim Morrison, ένας όμορφος, συνειδητοποιημένος σπασίκλας
Όσα είχε αποκαλύψει η πρώην σύντροφός του, Eve Babitz, στο αμερικανικό Esquire το 1991, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Γραφει Γεωργια Πρεζα