Ο Δημήτρης Μακαλιάς και η αναγέννηση του stand up comedy

Ο ταλαντούχος κωμικός και συνυπεύθυνος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Athens Comedy Festival μιλά για το μέλλον της κωμωδίας και, φυσικά, για το θέατρο.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και κωμικός Δημήτρης Μακαλιάς, συνυπεύθυνος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Athens Comedy Festival μαζί με τον Λάμπρο Φισφή, που ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία σε τρεις διαφορετικούς χώρους (από 12-14/5, Βοτανικός, Βοτανικός Plus, Θέατρο Άβατον) μιλά στο "α" με αφορμή την πέμπτη του διοργάνωση, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την πραγματικότητα που ζούμε, το θέατρο, την κωμωδία, το "Κάψε το σενάριο", την πολιτική ορθότητα και πολλά ακόμα.

>Είσαι έτοιμος για το φετινό Athens Comedy Festival;
Είμαι έτοιμος πολύ πριν ξεκινήσει. Η αγάπη μου γι’ αυτό το φεστιβάλ είναι τόσο μεγάλη που πάντα ανυπομονώ να βρούμε τον επόμενο χώρο, το επόμενο κόνσεπτ. Το μόνο μου άγχος είναι αν ο κόσμος θα το αγκαλιάσει όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Κάθε χρόνο δείχνει να έχει ανοδική πορεία και να γίνεται μια συνήθεια στο θεατρικό κοινό που θέλει να δει κωμωδία και να γελάσει. 

>Φέτος θα δούμε τη μεγαλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ που έχει γίνει μέχρι σήμερα;
Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη φορά ξεφύγαμε περισσότερο από κάθε άλλη. Υπάρχουν όλο και περισσότερα νέα παιδιά στο χώρο του stand up comedy και γι’ αυτό φέτος κάναμε ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα και ζητήσαμε συμμετοχές από πολλούς ανθρώπους προκειμένου να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Επανήλθαμε, επίσης, στα προ καραντίνας δεδομένα, με τρεις φεστιβαλικές ημέρες σε τρεις χώρους. Ο κόσμος μπορεί απλώς να αλλάζει αίθουσα και να βλέπει διαρκώς διαφορετικά πράγματα. 

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.