O Στέφανος Μιχαήλ δεν είχε ποτέ το ψώνιο να γίνει γνωστός

Ο Στέφανος Μιχαήλ πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega, Famagusta.

Γράφει: Esquire Editors 28 Οκτωβρίου 2023

Για τον Στέφανο Μιχαήλ η συμμετοχή του στη νέα σειρά του Mega "Famagusta" είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Η Famagusta, δηλαδή η Αμμόχωστος, είναι η πόλη-φάντασμα που "χάθηκε" κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

"Αν και δεν κατάγομαι από οικογένεια προσφύγων, αυτό δε με κάνει να πονάω λιγότερο γι’ αυτό που έχει συμβεί στην Κύπρο, την προσφυγιά, τα μέρη που κρατούν με τη βία οι Τούρκοι, τα δεινά που τράβηξε ο λαός της Κύπρου, τους βιασμούς, τις κλοπές, τους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους" μου λέει τηλεφωνικά από την Κύπρο, όπου βρίσκεται. Η Κύπρος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά και ο τόπος όπου ζει μόνιμα. Για εκείνον τα γυρίσματα της "Famagusta" ήταν μια εξαιρετική εμπειρία μιας παραγωγής υψηλών προδιαγραφών, με σεναριακή και σκηνοθετική αρτιότητα.

Όταν δε βρίσκεται στα τηλεοπτικά γυρίσματα της "Famagusta" ή της "Τρικυμίας", της δημοφιλούς σειράς του ΡΙΚ, ο Στέφανος ψαρεύει, κυνηγά ή φροντίζει το περιβόλι του στο σπίτι του στην Κύπρο. Εκεί στη φύση νιώθει περισσότερο ο εαυτός του και ταυτόχρονα αυτός είναι ο δικός του τρόπος να βρίσκεται σε μια ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον. "Χρειαζόμαστε μια αλλαγή νοοτροπίας, την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για τα παιδιά, αλλά και το να κάνει ο καθένας από εμάς αυτό που του αναλογεί για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση. Να μην πετάμε το ποτήρι με τον καφέ μας έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Να μην παρατάμε τα σκουπίδια μας στο δάσος". Εκεί στη φύση είναι που αποφορτίζεται και από τη φασαρία των media. "Ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει γύρω μου, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να μην ενδίδω σε αυτή την ανούσια επανάληψη και την τρομολαγνεία των media. Φροντίζω να τα αφήνω έξω από το σύστημά μου όλα αυτά".

Η συνέχεια στο HarpersBazaar

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης