Ο Patrick Dempsey πατάει γκάζι

Ο πιο σέξι άντρας του 2023, γίνεται σήμερα 58 ετών και πρωταγωνιστεί στην ταινία Ferrari του Michael Mann.

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 13 Ιανουαρίου 2024

Το 2023 ανακηρύχθηκε ως ο πιο σέξι άντρας. Φέτος, κλείνει τα 58 του χρόνια αλλά αυτό, μοιάζει να μην τον επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο - τουλάχιστον στα δικά μας μάτια. Ο Patrick Dempsey, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου του 1966, έχει σίγουρα τον τρόπο του και εμείς, του το αναγνωρίζουμε. 

Με μία καριέρα στον κινηματογράφο που μετρά 30 σχεδόν χρόνια, ο Patrick Dempsey σίγουρα δεν περνά αδιάφορος. Ο δημοφιλής ηθοποιός, που φέτος υποδύεται τον Piero Taruffi στην ταινία Ferrari, σχεδόν αθόρυβα και χωρίς πολλή προσπάθεια, καταφέρνει να βρίσκεται στο προσκήνιο. 

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή τα 58α γενέθλιά του, αλλά και την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Ferrari στις 25 Ιανουαρίου, βλέπουμε όσα δήλωνε ο ηθοποιός πέρυσι τέτοιο καιρό, στο αμερικανικό Esquire για μία από τις μεγάλες του αγάπες. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. 

> Στην αρχή της καριέρας σου, μετά την ταινία Can't Buy Me Love, έκανες αυτό που εύχομαι να έκαναν οι περισσότεροι άνθρωποι με την πρώτη τους μεγάλη αμοιβή: Αγόρασες ένα "άρρωστο" παλιό αυτοκίνητο - μία Porsche 356 Cabriolet του 1963 - αντί για ένα καινούργιο. 
Δεν έβλεπα πολλά εξωτικά αυτοκίνητα μεγαλώνοντας. Κάθε τόσο, έβλεπες διάφορα στο Μέιν το καλοκαίρι. Μόνο όταν έφτασα στο Λος Άντζελες έμεινα εντελώς έκπληκτος: "Θεέ μου. Οι άνθρωποι αγοράζουν πραγματικά αυτά τα αυτοκίνητα και κυκλοφορούν στους δρόμους;" Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είδα το 356 με μια πινακίδα προς πώληση. Ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ. Αλλά αγαπώ και το τρακτέρ μου Porsche. Έχει υπέροχο ήχο.

Ferrari Lorenzo Sisti

> Είναι άλλο πράγμα να έχεις εμμονή με τα αυτοκίνητα όπως εγώ. Είναι άλλο πράγμα να τα αγωνίζεσαι, κάτι που έχεις κάνει με μεγάλη επιτυχία. Ανέβηκες στο βάθρο στο Le Mans, τον διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής στη Γαλλία. Παίρνετε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τους αγώνες απ' ό,τι από την υποκριτική;
Ναι, είναι πολύ ανακουφιστικό ψυχικά και σωματικά επίσης, λόγω της πνευματικής συγκέντρωσης και του διαλογισμού του. Είναι πραγματικά μια σχέση με τον εαυτό σου. Πόσο μακριά μπορείς να ωθήσεις τον εαυτό σου για να ξεπεράσεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα; Και μπορείς να νιώθεις άνετα σε μια άβολη κατάσταση; Αυτό είναι που σε ικανοποιεί.

> Υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που ασχολούνται με τους αγώνες. Ο Steve McQueen, ο Paul Newman, πιο πρόσφατα ο Michael Fassbender. Ποια πιστεύετε ότι είναι η έλξη των ηθοποιών και των αγώνων;
Είναι δύσκολο να πει κανείς τι κερδίζει στο Χόλιγουντ. Είναι ένα μεγάλο σαββατοκύριακο πρεμιέρας; Είναι ένα Όσκαρ; Με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είτε είσαι ο ταχύτερος είτε όχι. Δεν υπάρχουν μ@(*$#%ς. Ίσως το αυτοκίνητό σου να είναι λίγο καλύτερο ή τα ελαστικά να είναι το ένα ή το άλλο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι απλά η φυσική σου ικανότητα. Και οι χρόνοι σου το λένε. Ξέρεις αν είσαι καλός ή όχι. Το Χόλιγουντ είναι η αφηρημένη επιτυχία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr