Η Chloé Moglia είναι μια Γαλλίδα superwoman που δεν πατάει στη Γη

Το να αιωρείται δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος είναι ένας τρόπος για να ζει στο εδώ και τώρα.

Ατσάλινη δύναμη, στρατιωτική πειθαρχία, αξιοθαύμαστη ισορροπία, μπόλικες δόσεις τόλμης και ένα κυρτό κοντάρι καρφωμένο στο έδαφος. Η Chloé Moglia από το καταπράσινο Περπινιάν των Ανατολικών Πυρηναίων της Νότιας Γαλλίας δε χρειάζεται τίποτα άλλο για να "πετάξει". Για την ακρίβεια, για να νικήσει τη βαρύτητα, να αιωρηθεί και να θαυμάσει τον κόσμο από μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. "Από εκεί που όλα τα βλέπω πιο καθαρά" αναφέρει. "Από εκεί που σταματάω επιτέλους να σκέφτομαι και αρχίζω να νιώθω, να αναπνέω, να ζω" συμπληρώνει.

Η 40χρονη Γαλλίδα performer είναι μοναδική στο είδος της. Συνδυάζει την ακροβατική τέχνη (trapeze) με τις πολεμικές τέχνες και δημιουργεί ένα θέαμα που κόβει την ανάσα, με την ίδια να μοιάζει σαν να χορεύει στον αέρα.

Τον Ιούνιο θα βρεθεί στη χώρα μας –για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν πριν από πολλά χρόνια για διακοπές στην Κρήτη– για να παρουσιάσει το Horizon στο πλαίσιο της σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών με το Athens Pride. Πρόκειται για μια ακροβατική performance που μέσω της διαδικασίας της αιώρησης γεννά ένα σύμπαν αντιθέσεων –το πάνω και το κάτω, η δράση και η ανάπαυση, το ασήμαντο και το τραγικό– και αντικατοπτρίζει τον κατακερματισμό της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου. "Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση αιώρησης στο κενό. Οι αισθήσεις οξύνονται, ενώ ο χρόνος μοιάζει μετέωρος όταν καλείσαι να εγκαταλείψεις τις ιδέες και τις εικόνες που έχεις πλάσει για το μέλλον και να εστιάσεις στο άπειρο όπως ξεδιπλώνεται στο παρόν".

Info: Το Horizon θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου (18:30 και 20:30) στην Πλατεία Συντάγματος και στις 8 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (20:15 και 23:00).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.