Έλληνες και θέατρο, σινεμά, συναυλίες: Τι δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση

Το 62,4% των Ελλήνων θα πήγαινε σε Ηρώδειο και Επίδαυρο το καλοκαίρι.

Γράφει: Esquire Editors 07 Μαΐου 2020

Ενόψει του πιο αβέβαιου καλοκαιριού για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες, το Youfly.com διενήργησε μία δημοσκόπηση για την ψυχαγωγία και τα θεάματα, έτσι ώστε να "πιάσει τον παλμό" του κοινού και να δούμε εάν -εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού- θα πήγαιναν σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα θεάματα.

Στη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.906 άτομα όλων των ηλικιών (18-65), αποτυπώνεται η ανησυχία των θεατών και η ανάγκη τους για ισχυρά μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας του Youfly.com, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το θέατρο έχει λείψει στο 69,2% των πολιτών, ο κινηματογράφος στο 65,2%, ενώ οι μουσικές σκηνές και οι πίστες στο 65,3%.

Μάλιστα, στην ερώτηση "Εάν δεν βρεθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού, θα πηγαίνατε σε ένα ανοιχτό θέατρο (πχ Ηρώδειο, Επίδαυρο) φέτος το καλοκαίρι, το 62,4 των πολιτών απάντησε ΝΑΙ, ενώ το 37,6 ΟΧΙ. Σε αντίστοιχη ερώτηση, αλλά για ανοιχτές συναυλίες, το 53,6% απάντησε πως ΝΑΙ θα πήγαινε, ενώ το 46,4% ΟΧΙ. Όσον αφορά στον κινηματογράφο, το 58,8% λέει πως θα πήγαινε και το 41,2% ότι δεν θα πήγαινε.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο thetoc.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μάκη Παπαδημητρίου και Θάνο Τοκάκη, σας φαίνεται κάτι αστείο;

Οι δύο ηθοποιοί παραδίδουν μέσω YouTube ένα απολαυστικό live masterclass για το γέλιο στο σινεμά.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει online

Το ΒΜΦ γιορτάζει με Κυριακές στην Τεχνόπολη και συναρπαστικές ψηφιακές δράσεις για όλους.