"Αβάνα: Η Πόλη των Κατασκόπων" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου στις αίθουσες.

Τέσσερις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα από σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου στα θερινά σινεμά. Η ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι το κατασκοπικό θρίλερ του Olivier Assayas, "Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων" με τους Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Gael García Bernal, Ana de Armas, Leonardo Sbaraglia και Wagner Moura.

Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων

Το ισπανόφωνο φιλμ του Γάλλου δημιουργού αφηγείται μία αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στην Αβάνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ένας Κουβανός πιλότος έκλεψε ένα αεροπλάνο, εγκατάλειψε την Κούβα αφήνοντας πίσω τη σύζυγο και την κόρη του και ξεκίνησε μια νέα ζωή στο Μαϊάμι στήνοντας ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσει σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Μη με Λες Κύριο

Η πολυβραβευμένη ρομαντική ταινία της Rohena Gera από την Ινδία, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς σε διεθνή φεστιβάλ, ξετυλίγει μία ευαίσθητη ιστορία απαγορευμένης αγάπης με φόντο τα στερεότυπα και τον έντονο κοινωνικό διαχωρισμό που επικρατούν στη χώρα. 

Bloodshot

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του David S. F. Wilson, ο Vin Diesel μεταμορφώνεται σε έναν στρατιώτη που πρόσφατα σκοτώθηκε στην μάχη αλλά έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπερ-άνθρωπος Bloodshot. 

Πινόκιο

Το εμβληματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας στα χέρια του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Matteo Garrone μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά μαγικό κινηματογραφικό ταξίδι με τον βραβευμένο με Όσκαρ Roberto Benigni στον ρόλο του Τζεπέτο.

Για όλα φταίει το γκαζόν

Από τις πιο θρυλικές ταινίες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά και μία από τις πιο κλασικές, ευρωπαϊκές κωμωδίες των 90s. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από τις συζυγικές σχέσεις και την απιστία με την πρωταγωνίστρια να βρίσκει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό.

Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου 

Η τελευταία ταινία του Luis Buñuel ήταν μία απολαυστική σάτιρα για έναν πλούσιο, ηλικιωμένο αστό που διηγείται στους συνταξιδιώτες του σε ένα τρένο την ιστορία της ερωτικής του εμμονής με μία νεαρή γυναίκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.