
Στην Ελλάδα τα πρώτα μετά κορονοϊού γυρίσματα διεθνούς παραγωγής
Οι "Θυγατέρες" ξεκίνησαν γυρίσματα στην Αμοργό.

Τα πρώτα μετά-COVID 19 κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν χθες, στο νησί της Αμοργού. Οι "Θυγατέρες" βασίζονται στο best seller της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke, ένα συναρπαστικό "road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα" όπως έγραψε ο γερμανικός Τύπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δυο παιδικές φίλες, η Μάρθα και η Μπέτι, ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μια κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μιας που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.
Η ταινία σε σκηνοθεσία της Γερμανής σκηνοθέτριας Nana Neul θα πραγματοποιήσει επίσης γυρίσματα σε Γερμανία και Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος ανάμεσα σε άλλους.
Παραγωγός της ταινίας είναι η Bettina Brokemper της Heimat Film, συμπαραγωγός στην Ιταλία ο Simone Gattoni της Simila ενώ το ελληνικό σκέλος της διεθνούς παραγωγής έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη.
Σκηνοθεσία: Nana Neul
Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul
Παραγωγή: Bettina Brokemper, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Simone Gattoni
Πρωταγωνιστούν: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bernhard Keller
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Christiane Krumwiede, Ευα Γουλάκου
Ενδυματολόγος: Ulrike Scharfschwerdt
Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider, Δήμητρα Γιατράκου
Μοντάζ: Stefan Stabenow
Μουσική: Jörg Martin Wagner, Henning Grambow
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική πολεμική ταινία που έγινε ποτέ
Μια κινηματογραφική ματιά που αποτυπώνει με ωμό ρεαλισμό την ένταση, την αναμονή και τις σκληρές στιγμές του πολέμου, πέρα από τα συνηθισμένα στερεότυπα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΗ καλύτερη metal playlist για τις πιο δυνατές προπονήσεις
Ανακάλυψε μερικά heavy metal κομμάτια που δίνουν ώθηση και ενέργεια στις προπονήσεις σου, με δυνατούς ρυθμούς και στίχους που σε κρατούν συγκεντρωμένο μέχρι την τελευταία επανάληψη.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΔεν φαντάζεσαι ποια θεωρεί καλύτερη μπάντα όλων των εποχών ο Jimmy Page των Led Zeppelin
Ο θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin μοιράζεται σκέψεις για το συγκρότημα και τη θέση του στην ιστορία. Οι δηλώσεις του φωτίζουν μια διαφορετική πλευρά της μουσικής τους πορείας.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠοια ηθοποιός είναι η νέα Lara Croft μετά την Angelina Jolie
Δύο δεκαετίες μετά τις ταινίες Tomb Raider, η Lara Croft επιστρέφει με μία ηθοποιό που δεν είχε περάσει - και ούτε και θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μας. Μήπως να το ξανασκεφτούν εκεί στο Χόλιγουντ και να πάρουν την Ana De Armas;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠοια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος Κρουστης