Στην Ελλάδα τα πρώτα μετά κορονοϊού γυρίσματα διεθνούς παραγωγής
Οι "Θυγατέρες" ξεκίνησαν γυρίσματα στην Αμοργό.
Τα πρώτα μετά-COVID 19 κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν χθες, στο νησί της Αμοργού. Οι "Θυγατέρες" βασίζονται στο best seller της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke, ένα συναρπαστικό "road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα" όπως έγραψε ο γερμανικός Τύπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δυο παιδικές φίλες, η Μάρθα και η Μπέτι, ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μια κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μιας που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.
Η ταινία σε σκηνοθεσία της Γερμανής σκηνοθέτριας Nana Neul θα πραγματοποιήσει επίσης γυρίσματα σε Γερμανία και Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος ανάμεσα σε άλλους.
Παραγωγός της ταινίας είναι η Bettina Brokemper της Heimat Film, συμπαραγωγός στην Ιταλία ο Simone Gattoni της Simila ενώ το ελληνικό σκέλος της διεθνούς παραγωγής έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη.
Σκηνοθεσία: Nana Neul
Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul
Παραγωγή: Bettina Brokemper, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Simone Gattoni
Πρωταγωνιστούν: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bernhard Keller
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Christiane Krumwiede, Ευα Γουλάκου
Ενδυματολόγος: Ulrike Scharfschwerdt
Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider, Δήμητρα Γιατράκου
Μοντάζ: Stefan Stabenow
Μουσική: Jörg Martin Wagner, Henning Grambow
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Μαζέψαμε τις καλύτερες θεωρίες των fans για το τέλος του Stranger Things
Καθώς το Stranger Things οδεύει προς το μεγάλο του φινάλε, εξετάζουμε τις επικρατέστερες fan θεωρίες και τις αγωνίες που συνοδεύουν την τελική σεζόν -χωρίς spoilers ή αποκαλύψεις.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΞεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το live των Offspring στο Release Athens 2026
Η πώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε σήμερα στις 12:00 και καλό είναι να μην καθυστερείς αν ενδιαφέρεσαι για την εμφάνισή τους με τους Bad Religion διότι ήδη φλερτάρουν με το sold out.
COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD: Το χριστουγεννιάτικο κανάλι-θεσμός της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια
Το προσωρινό κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD φέρνει περισσότερες από 130 ταινίες, 25 πρεμιέρες και συνεχή χριστουγεννιάτικη δράση από 5/12 έως 7/1. Το απόλυτο εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Η 5η σεζόν του Stranger Things σπάει όλα τα ρεκόρ στο Netflix
Η πέμπτη σεζόν του Stranger Things σημειώνει τη μεγαλύτερη αγγλόφωνη πρεμιέρα στην ιστορία του Netflix και συνεχίζει δυναμικά. Πώς τα νέα επεισόδια κυριαρχούν στα global charts.
Ποιο τραγούδι του Prince βασίζεται σε αληθινό έγκλημα
Μια πιο προσωπική ματιά στον Prince και την εποχή του Controversy: πώς προσέγγισε τη μουσική, τι τον έκανε ξεχωριστό και γιατί εξακολουθεί να μας απασχολεί μέχρι σήμερα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο κόλπο που έκανε ο James Cameron στον "Τιτανικό"-γλίτωσε πολλά εκατομμύρια
Ο James Cameron αποκάλυψε την απλή και έξυπνη τεχνική που χρησιμοποίησε για να εξοικονομήσει χρήματα στα γυρίσματα του Titanic. Ένα απροσδόκητο trick πίσω από μια ιστορική υπερπαραγωγή.
Γραφει Τιμος Σαλαμες