Ο Tom Hanks είναι "Ένας υπέροχος γείτονας"

Η νέα ταινία του οσκαρικού ηθοποιού βασίζεται σε ένα προφίλ του αμερικάνικου Esquire για τον διάσημο παρουσιαστή παιδικών εκπομπών, Fred Rogers.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 30 Ιουνίου 2020

Όταν ο Lloyd Vogel (Matthew Rhys) αναλαμβάνει να γράψει έναν άρθρο για τον δημοφιλή παρουσιαστή παιδικών προγραμμάτων Mister Rogers (Tom Hanks), που έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές Αμερικανών, ο κυνικός δημοσιογράφος δεν νιώθει κανέναν ενθουσιασμό. Σταδιακά, όμως, ξεπερνά τις επιφυλάξεις του, καθώς αυτή η γνωριμία τον αφοπλίζει και τον φέρνει σε επαφή με ένα ξεχασμένο, πιο αγνό, κομμάτι του εαυτού του, αλλάζοντας την οπτική του απέναντι στη ζωή.

Ο Tom Hanks είναι "Ένας υπέροχος γείτονας"

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Tom Hanks πρωταγωνιστεί στη συγκινητική βιογραφία "Ένας υπέροχος γείτονας" και υποδύεται τον Mister Rogers, τον χαρισματικό και θρυλικό τηλεοπτικό παρουσιαστή του μακροβιότερου παιδικού προγράμματος της Αμερικής, που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων για πάνω από τριάντα χρόνια.

Το trailer

Το διαχρονικό μήνυμα της ταινίας για τη δύναμη της ευγένειας -που επιβάλλεται θριαμβευτικά στον κυνισμό- βασίζεται στην αληθινή ιστορία της φιλίας ανάμεσα στον διάσημο παρουσιαστή και έναν επιφυλακτικό δημοσιογράφο (παίζει ο βραβευμένος με Emmy, Matthew Rhys), που αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για το φαινόμενο Mister Rogers. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η ταλαντούχα Marielle Heller (Can You Ever Forgive Me?), ενώ το σενάριο αντλεί έμπνευση από το άρθρο του δημοσιογράφου Tom Junod με τίτλο Can You Say… Hero? που δημοσιεύτηκε στο Esquire  τον Νοέμβριο του 1998.


Η ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Ιουλίου από την Feelgood.

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

"Ταξίδι στην Ελλάδα": Η βρετανική ταινία-ύμνος για τη χώρα μας

Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, οι νοστιμιές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι πρωταγωνιστούν στο τέταρτο μέρος της τηλεοπτικής σειράς "The Trip".

City Drive-in στον Λυκαβηττό, οι νέες ταινίες

Το πρόγραμμα προβολών για την τρέχουσα εβδομάδα.