Η δολοφονία του Maurizio Gucci γίνεται ταινία από τον Ridley Scott

Ο 82χρονος σκηνοθέτης επιστρέφει την Lady Gaga στη μεγάλη οθόνη.

Γιος του Rodolfo Gucci και εγγονός του Guccio Gucci, ο Maurizio Gucci υπήρξε Ιταλός επιχειρηματίας και πρώην επικεφαλής του διάσημου, ομώνυμου οίκου μόδας, το οποίο πούλησε το 1993 για 170 εκατομμύρια δολάρια στον επενδυτικό όμιλο Investcorp με έδρα το Μπαχρέϊν. Δύο χρόνια μετά, στις 27 Μαρτίου του 1995 βρέθηκε δολοφονημένος. Ένας πληρωμένος εκτελεστής τον πυροβόλησε έξω από το γραφείο του, αφαιρώντας του τη ζωή στα 46 του χρόνια. Τον Ιανουάριο του 1997, η πρώην σύζυγός του Patrizia Reggiani συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης (η αρχική της ποινή) ως ηθική αυτουργός και οργανώτρια του φόνου. Τα media της απέδωσαν το προσωνύμιο "Μαύρη Χήρα".

Την αληθινή ιστορία πίσω από τη δολοφονία του Ιταλού δισεκατομμυριούχου ετοιμάζεται να "ζωντανέψει" στη μεγάλη οθόνη ο Ridley Scott, βασισμένος στο βιβλίο της Sara Gay Forden, The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamor and Greed. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο 82χρονος σκηνοθέτης έχει αναθέσει τον ρόλο της Patrizia Reggiani στην Lady Gaga, η οποία θα κάνει το come back της στο σελιλόιντ μετά την επιτυχία που σημείωσε με τον Bradley Cooper στο "Ένα αστέρι γεννιέται". 

Σε συζητήσεις με τον Scott και την εταιρεία παραγωγής MGM βρίσκονται επίσης οι Jared Leto, Adam Driver, Robert De Niro και Al Pacino.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Reggiani αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής μετά από δεκαοκτώ χρόνια, το 2016. Με τον Maurizio Gucci παντρεύτηκαν το 1973 και το διαζύγιό τους εκδόθηκε το 1991 - το 1992, εκείνη διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Το τέλος της σχέσης τους ήρθε το 1985, όταν ύστερα από 12 χρόνια έγγαμου βίου -απέκτησαν δύο κόρες- εκείνος την παράτησε για μία νεότερη του γυναίκα. Για την ακρίβεια, της είπε ότι φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι και δεν επέστρεψε ποτέ. Σύμφωνα με τις κόρες τους, η Reggiani δεν ξεπέρασε ποτέ το συμβάν, ενώ ο καρκίνος επιδείνωσε σημαντικά την ψυχική της υγείας, ωθώντας την στην αποτρόπαια αυτή πράξη.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.