
Η ζωή του Salvatore Ferragamo έγινε ντοκιμαντέρ από τον Luca Guadagnino
Ένας φόρος τιμής του Ιταλού σκηνοθέτη στον "υποδηματοποιό των ονείρων".

Πρεμιέρα, εκτός διαγωνισμού, κάνει στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ολοκληρώνεται στις 12 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ του Λούκα Γκουαντανίνο "Σαλβατόρε – Υποδηματοποιός Ονείρων", όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είχε ανακοινώσει πέρυσι ο Ιταλός σκηνοθέτης, εξερευνά τη ζωή του εμβληματικού υποδηματοποιού Σαλβατόρε Φεραγκάμο (Salvatore Ferragamo) που κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας φήμης τη δεκαετία του 1930 με τα σχέδιά του που εξωθούσαν στα άκρα τα όρια: το θρυλικό σανδάλι "Rainbow", το οποίο έφτιαξε για την Τζούντι Γκάρλαντ, ήταν μια από τις στιγμές-ορόσημο για αυτό το υπόδημα στη Δύση.
Στο ντοκιμαντέρ του Λούκα Γκουαντανίνο (Luca Guadagnino) παρακολουθούμε τα βήματα του Φεραγκάμο από τα πρώτα χρόνια στη Νάπολη έως τις πρώτες επιτυχίες του στην Καλιφόρνια, την περίοδο των βωβών ταινιών του Χόλιγουντ. Και, στη συνέχεια, έως την επέκταση του φερώνυμου εμπορικού σήματός του στη Φλωρεντία, τις δεκαετίες 1930 και 1940. Εμφανίζεται επίσης και ένας σεβαστός αριθμός μελών της οικογένειας Φεραγκάμο, που αφηγούνται ανέκδοτες ιστορίες για τον Σαλβατόρε, και μοιράζονται μαζί μας μια ματιά στον οίκο σήμερα.
"Είναι τιμή για μένα και για όλη την οικογένειά μου που ένας σκηνοθέτης της εμβέλειας του Λούκα Γκουαντανίνο ενδιαφέρθηκε για την οικογενειακή μας ιστορία, προσαρμόζοντάς την για τη μεγάλη οθόνη" είπε ο Φερούτσιο Φεραγκάμο, ο μεγαλύτερος γιος του Σαλβατόρε και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Το σενάριο έγραψε η συνεργάτης, σε θέματα μόδας και πολιτισμού, των Τάιμς της Νέας Υόρκης δημοσιογράφος Ντάνα Τόμας, η οποία έχει συγγράψει τα βιβλία "Gods And Kings: The Rise And Fall Of Alexander McQueen and John Galliano" και "Deluxe: How Luxury Lost Its Luster".
φωτογραφία Sony Pictures
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΣταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής
Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΌσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix
Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΜόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon
Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son
Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.
Γραφει Παυλος Κρουστης