Από το 2024 τα Oscars αλλάζουν

Η Ακαδημία δημιουργεί πρότυπα διαφορετικότητας για την κατηγορία "Καλύτερη Ταινία".

Γράφει: Esquire Editors 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έναν νέο, αυστηρότερο κανόνα θέσπισε η Ακαδημία Κινηματογράφου, ελπίζοντας ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη ποικιλομορφίας σε κάθε περιοχή του Χόλιγουντ. Από το 2024, για να αξιολογηθεί μια ταινία στην κατηγορία Best Picture στα Όσκαρ, θα πρέπει να πληροί αυτές τις νέες απαιτήσεις περί διαφορετικότητας. 

Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στις οποίες θα εξετάζονται οι ταινίες και για να περάσει ένα φιλμ θα πρέπει να συναντά τις προδιαγραφές για τις δύο από αυτές. Οι κατηγορίες αφορούν στην οθόνη, ανάμεσα στην ομάδα, στο στούντιο και σε ευκαιρίες κατάρτισης και προόδου σε άλλες πτυχές της ανάπτυξης και της κυκλοφορίας της ταινίας. Θα υπάρξουν επίσης αυστηρότερες και πιο λεπτομερείς απαιτήσεις σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες, και μέσω αυτής, η Ακαδημία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ζητήματα διαφορετικότητας - φυλετικά, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας και αναπηρίας.

Το Χόλιγουντ και συγκεκριμένα τα Όσκαρ, έχουν από καιρό επικριθεί για την έλλειψη ποικιλομορφίας σε όλες αυτές τις κατηγορίες, κάτι που η Ακαδημία ελπίζει ότι θα αλλάξει δραματικά με αυτόν τον νέο κανόνα. "Πρέπει να διευρυνθεί το όριο ώστε να αντικατοπτρίζει τον διαφορετικό, παγκόσμιο πληθυσμό μας τόσο στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών όσο και στο κοινό που συνδέεται μαζί τους" ανέφεραν σε κοινή γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin, και ο CEO, Dawn Hudson. "Πιστεύουμε ότι αυτά τα πρότυπα ένταξης θα είναι ο καταλύτης για μακροχρόνιες, ουσιαστικές αλλαγές στη βιομηχανία μας".

Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα που έκανε η Ακαδημία για περισσότερη ποικιλομορφία. Τον Ιούλιο, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε 819 νέα μέλη στο διοικητικό του συμβούλιο σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης της ψηφοφορίας. Ανάμεσα στα ονόματα ήταν αυτά των Zendaya, Eva Longoria, Awkwafina, Cynthia Erivo, John David Washington και Constance Wu.

Από τους νέους προσκεκλημένους, το 36% είναι people of colour και το 45% γυναίκες. Αυτά τα μέλη θα έχουν προνόμια ψήφου στα επερχόμενα Academy Awards (που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2021), αλλά οι νέοι κανόνες σχετικά με τις υποψηφιότητες για Best Picture δεν θα τεθούν σε ισχύ μέχρι το 2024.

Από: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.