Πρώτο trailer για το The Trial of the Chicago 7 του Aaron Sorkin

Ένα δικαστικό δράμα από τον μετρ του πολιτικού σινεμά της γενιάς μας. Έρχεται στο Netflix.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 15 Σεπτεμβρίου 2020

Από το "Ζήτημα Τιμής" (1992) μέχρι τα "Παιχνίδια εξουσίας" (2007), The Social Network (2010) -κέρδισε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου-, Moneyball (2011) και Steve Jobs (2015). Η φιλμογραφία του σεναριογράφου Aaron Sorkin βρίθει από ιστορίες που έχουν έναν δραματικό τόνο, μία πολιτική χροιά, αλλά και μία εμμονή στα αληθινά γεγονότα.

Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix η δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα - η πρώτη ήταν το Molly's Game (2017). Τίτλος της ταινίας, The Trial of the Chicago 7 ("Η Δίκη των 7 του Σικάγο"). 

Πρόκειται για ένα δικαστικό δράμα -o Sorkin υπογράφει επίσης το σενάριο- που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα του 1968 στο Σικάγο των ΗΠΑ, όταν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις μερίδας πολιτών για το Βιετνάμ έλαβαν διαστάσεις ανάλογες με αυτές του κινήματος #BlackLivesMatter και η καταστολή τους από την τότε κυβέρνηση του Lyndon Johnson τις μετέτρεψε σε αιματηρές εξεγέρσεις με την πόλη να καίγεται από άκρη σε άκρη.

Στο καστ συναντάμε ηθοποιούς αξιώσεων, όπως τους Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Daniel Flaherty, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch, Eddie Redmayne, Noah Robbins, Mark Rylance, Alex Sharp και Jeremy Strong.


Η ταινία The Trial of the Chicago 7 ήταν αρχικά προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η πανδημική κρίση οδήγησε τους παραγωγούς να την διαθέσουν απευθείας online. Θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο Netflix.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος