Οι ταινίες για το σκάκι πριν από το The Queen's Gambit

Αν η δημοφιλής σειρά του Netflix σάς τράβηξε το ενδιαφέρον γύρω από το παιχνίδι, έχετε κι άλλες κινηματογραφικές επιλογές.

Γράφει: Μάρω Παρασκευούδη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ποιος θα πίστευε ότι το σκάκι θα ήταν τόσο συναρπαστικό στην τηλεόραση. Το The Queen's Gambit (Netflix) μαζί με τον τέταρτο κύκλο του The Crown, αποδείχθηκαν οι πιο επιτυχημένες σειρές του lockdown. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που το Γκαμπί της Βασίλισσας κατάφερε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον γι' αυτό το άθλημα, αυξάνοντας μάλιστα κατακόρυφα τις πωλήσεις της σκακιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Walter Tevis, η σειρά οφείλει ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της στην πρωταγωνίστρια Ana Taylor-Joy που ενσάρκωσε με επιτυχία τη βασανισμένη, ορφανή ηρωίδα, εθισμένη σε αλκοόλ και ηρεμιστικά, με τάσεις αυτοκαταστροφής. Η Μπεθ Χάρμον επιδιώκει την αναγνώριση μέσω του σκακιού, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι άντρες.

Αν λατρέψατε το The Queen's Gambit και τις παρτίδες σκακιού, αξίζει να βάλετε στη λίστα σας τις ταινίες που ασχολήθηκαν με το παιχνίδι πολύ πριν την επιτυχημένη σειρά του Netflix.  Ακολουθούν μερικές αξιοσημείωτες ιστορίες με το σκάκι να βρίσκεται το επίκεντρο της ιστορίας.

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Βιβλία