Οι καλύτερες ταινίες του George Miller

O διάσημος Αυστραλός σκηνοθέτης κλείνει σήμερα τα 77 του χρόνια.

Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το έργο του George Miller στη βιομηχανία του κινηματογράφου μόνο ως πλούσιο, αξιοσέβαστο και κυρίως ετερόκλητο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και φυσικός (!) που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 3 Μαρτίου του 1945, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο σινεμά το 1979 με το μετααποκαλυπτικό θρίλερ Mad Max που εκτόξευσε την καριέρα τη δική του, όπως και του Mel Gibson.

Έκτοτε, έχει σκηνοθετήσει επικές ταινίες δράσης αλλά και κινούμενα σχέδια μεγάλου μήκους για όλη την οικογένεια. Παρότι "πολυεργαλείο" στον τομέα του, ο πολυοσκαρούχος Miller είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη σειρά ταινιών Mad Max και η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το "σπορ", δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να πάρει τη θέση του στο είδος. 

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ρίχνουμε μία ματιά στις ταινίες του, με σειρά που προκύπτει από τη βαθμολογία που έχουν στο Rotten Tomatoes. 

Happy Feet Two (45)

To sequel του Happy Feet από το 2011 δεν είναι μία ακόμη παιδική ταινία. Αγγίζει ευαίσθητα θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, περνώντας σημαντικά μηνύματα στους θεατές.

Twilight Zone: The Movie (58)

Πρόκειται για το remake των τριών επεισοδίων της ομώνυμης πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς (1959–1964) του Rob Serling. Παρακολουθώντας το, σίγουρα θα αναρωτηθείς γιατί μέχρι στιγμής ο Miller δεν έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία ενός "καθαρόαιμου" θρίλερ. 

Babe: Pig In The City (65)

Παρότι υπέγραψε σενάριο και παραγωγή στο Babe του 1995, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1998 και το sequel του για να αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Το αποτέλεσμα ήταν πιο "σκοτεινό", όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι (με αυτό το θέμα που καταπιάνεται) και μυστηριώδες. 

Happy Feet (76)

Το Happy Feet είναι σίγουρα μία από τις πιο feel good σύγχρονες ταινίες κινουμένων σχεδίων που ασχολούνται με τον εκφοβισμό, την αγάπη και την αποδοχή μέσα από την καθημερινότητα συμπαθέστατων πιγκουίνων. 

The Witches Of Eastwick (76)

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Miller που δεν περιέχει το Mad Max στον τίτλο της. Πρόκειται για την κωμική ιστορία τριών γυναικών που το έχουν με τη μαγεία και καλούνται να αντιμετωπίσουν το διάβολο. 

Mad Max Beyond Thunderdome (80)

Το Mad Max Beyond Thunderdome θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μέρη. Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα προτιμάμε το πρώτο

Mad Max (90)

Ιδού λοιπόν, το πρώτο. Η υπόθεσή του οραματίζεται μία δυστοπική κοινωνία που σταδιακά καταστρέφει τη γραμμή που χωρίζει από τη δυσλειτουργική μάζα από τον "κανονικό" κόσμο.

Lorenzo's Oil (92)

Ενδεχομένως αυτή να είναι η πιο αδικημένη του ταινία. Αφηγείται τη δραματική ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να βρει θεραπεία για το γιο τους που διαγνώστηκε με αδρενολευκοδυστροφία.

Mad Max 2 (93)

Σε αντίθεση με την πρώτη ταινία της σειράς, εδώ έχουμε περισσότερη δράση, πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τη "γέννηση" ενός γνήσιου ήρωα

Mad Max: Fury Road (97)

10 υποψηφιότητες για Όσκαρ που μεταφράστηκαν σε 6 συνολικά βραβεία αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να το παρακολουθήσεις. Σαφέστατα, ο Miller κατόρθωσε να δημιουργήσει το "επαναστατικό" και πρωτότυπο περιεχόμενο που επιθυμούσε, δίνοντας νέα πνοή στη σειρά ταινιών.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος