"Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ", η καλύτερη ταινία τρόμου του Netflix αυτή τη στιγμή

Η παράνοια, ο τρόμος και η επιστημονική φαντασία επιπλέουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Σε ένα νησί, η οικογένεια ενός ψαρά ζει τον τρόμο και βλέπει σκοτεινές αλήθειες, όταν μία εχθρική δύναμη αρχίζει να σκοτώνει τα ζώα, απειλώντας και τη ζωή των μελών της. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του Netflix για την ταινία "Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ" (The Block Island Sound), που από πολλούς θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που προσέφερε ποτέ στους θεατές της η δημοφιλής πλατφόρμα streaming.

Η παραγωγή των Kevin και Matthew McManus (οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με το Netflix και στα American Vandal και Cobra Kai) είχε κάνει πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι στο Fantasia Film Festival, συναρπάζοντας τους κριτικούς και συγκεντρώνοντας, μεταξύ άλλων, βαθμολογία της τάξεως του 96% στο Rotten Tomatoes. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μόλις 5,2/10 του IMDb. Tι συμβαίνει λοιπόν με "Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ"; 

Η υπόθεση

Το όλο story εξελίσσεται σε ένα νησί στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ (σε ένα υπαρκτό μέρος, στο Rhode Island), εκεί όπου μία παράξενη έως ανεξήγητη δύναμη ξεκινά σταδιακά να θανατώνει τα ζώα. Πέρα από αυτό, δημιουργεί όπως είναι φυσικό αναστάτωση και πανικό στη μικρή κοινότητα. Άπαντες αναρωτιούνται τι συμβαίνει και, κυρίως, αν και πότε θα έρθει η σειρά τους. 

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από κάποια πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα όπως η Audry (Michaela McManus), μία ανύπαντρη μητέρα που επιστρέφει στο μέρος για να ερευνήσει τι συμβαίνει στις ακτές του, όταν εμφανίζονται νεκρά ψάρια.

Συναντά τους Harry (Chris Sheffield) και Tom (Neville Archambault), οι οποίοι είναι επηρεασμένοι από τον θάνατο της μητέρας του πρώτου και συζύγου του δεύτερου αντίστοιχα. Ο τελευταίος έχει μία προβληματική σχέση με το αλκοόλ και τελικά εξαφανίζεται στη θάλασσα μετά από μία περίεργη συμπεριφορά.

"Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ", η καλύτερη ταινία τρόμου του Netflix αυτή τη στιγμή

Σταδιακά, ο Harry ξεκινά να υιοθετεί την παράξενη συμπεριφορά του πατέρα του και αποκτά εμμονές που επιδεινώνονται όσο ακούει ένα περίεργο βουητό, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ωκεανού.

Αξίζει να το δεις;

"Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ" είναι ένα ψυχεδελικό υβρίδιο τρόμου που δοκιμάζει τα νερά της παράνοιας, προκαλώντας στη συνέχεια αρκετές θεωρίες συνωμοσίας. 

Οι όποιες αποκαλύψεις δεν γίνονται παρά μόνο στην τελευταία σκηνή, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες που έχουμε δει γενικά σε ταινίες τρόμου τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να είσαι προσεκτικός σε όλα όσα έχουν προηγηθεί στα 99' της ταινίας.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΑΙΛΑΝΤ ΝΕΤΦΛΙΞ 2

Φυσικά και αξίζει να το παρακολουθήσεις. Το The Block Island Sound είναι ένα εντυπωσιακά φτιαγμένο indie τρόμου, με ισόποσα φορτία αγωνίας, πειστικούς χαρακτήρες και τη μοναδική ικανότητα να σε κάνει να τρέμεις από φόβο και αγωνία, χωρίς να δεις κανένα τέρας/φάντασμα/σκοτεινή δύναμη. Χωρίς να υπάρξει καν ούτε μία σταγόνα αίματος. Μόνο και μόνο με την ατμόσφαιρά του, το θαυμάσιο γύρισμα και τις ερμηνείες του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.