Save Ralph, η νέα απρόβλεπτη ταινία του Taika Waititi

Αν αγαπάς τα ζώα, πρέπει να τη δεις. Και μετά να την μοιραστείς.

O Νεοζηλανδός σκηνοθέτης έκανε πάλι το θαύμα του, αυτή τη φορά με τη μορφή μικρού μήκους. Ο πολυτάλαντος Taika Waititi -που αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις ιδιότητές του θα χρειαστεί αρκετή ώρα- ξαναχτυπά αυτή τη φορά επιστρατεύοντας ένα σωρό σταρ για την παραγωγή ενός μικρού φιλμ με θέμα τη βιαιότητα που υφίστανται καθημερινά τα ζώα από τους ανθρώπους. Το Save Ralph αποτελεί συμπαραγωγή δική του με την Humane Society International και είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο για όλους όσοι θέλουν το παρακολουθήσουν.

Με τεχνική καρέ-καρέ, σενάριο-σκηνοθεσία του Spencer Susser και πρωταγωνιστές τους Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Taika Waititi (στο voice over του λαγού) και Pom Klementieff, η ταινία δημιουργήθηκε για να αφυπνίσει εκείνους που προτιμούν να εθελοτυφλούν γενικότερα μπροστά στα περιστατικά βιαιότητας που διαδραματίζονται καθημερινά ανά τον κόσμο και ειδικότερα στη ζωοτομία και τα πειράματα στη βιομηχανία των καλλυντικών. 

Το ουσιώδες και ουσιαστικό μήνυμα του Save Ralph

Στη σχετική ανακοίνωση για το Save Ralph, ο Waititi δεν αφήνει περιθώρια για αντεπιχειρήματα: "Αν το παρακολουθήσεις και δεν το αγαπήσεις, τότε μισείς τα ζώα και δε μπορούμε να είμαστε φίλοι πια". Παρότι τα λόγια του εμπεριέχουν σε μεγάλο βαθμό χιούμορ, το μήνυμα που θέλει να περάσει ο 45χρονος σκηνοθέτης είναι ξεκάθαρο. Ως μέρος της ομώνυμης διεθνούς καμπάνιας, η ταινία που γυρίστηκε σχεδόν όπως ένα κανονικό ντοκιμαντέρ, προωθεί την απαγόρευση των προαναφερθέντων κακοποιητικών πρακτικών εις βάρος των ζώων.

Η πλοκή του #SaveRalph εστιάζει στο λαγό Ralph που προσπαθεί να επιβιώσει ως πειραματόζωο μέσα σε ένα εργαστήριο. Είναι τυφλός από το δεξί του μάτι, κουφός από το ένα αυτί και φέρει χημικά εγκαύματα στην πλάτη του, επειδή πάνω του τεστάρουν προϊόντα όπως eyeliners, σαμπουάν και αντιηλιακά. Ωστόσο, παραμένει ευδιάθετος και αισιόδοξος, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον τρόμο και τα βασανιστήρια που ζει και αντιμετωπίζει καθημερινά. Η ταινία κλείνει με το σπαρακτικό μήνυμα ότι "Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει και να πεθαίνει στο όνομα της ομορφιάς".

Στο μεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Waititi ασχολείται με ταινία μικρού μήκους. Τουναντίον, το 2003 βρέθηκε υποψήφιος για oscar για το δικής του έμπνευσης Two Cars, One Night, πολύ πριν τον συνδυάσουμε με το πρότζεκτ Thor και τον Korg. Τον ξαναθυμηθήκαμε πέρυσι, με το σατιρικό Jojo Rabbit που του χάρισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία με προσαρμοσμένο σενάριο, ενώ στην παρούσα φάση ετοιμάζει την επιστροφή του α λα MCU. Συγκεκριμένα, ανέλαβε σενάριο και σκηνοθεσία για το επερχόμενο sequel Thor: Love and Thunder που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022. 

Δες το Save Ralph και μοιράσου τo με όλους εκείνους που πιστεύεις ότι πρέπει να πάρουν επιτέλους το μήνυμα:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.