Tα καλύτερα ξενόγλωσσα θρίλερ του Netflix

7 μη αγγλόφωνες ταινίες που ξεχωρίζουν στη βαθμολογία του IMDb.

"Όταν ξεπεράσετε το μιας ίντσας εμπόδιο των υπότιτλων, τότε θα ανακαλύψετε σε πολλές περισσότερες, καταπληκτικές ταινίες", έχει δηλώσει στο παρελθόν ο οσκαρούχος σκηνοθέτης των Παράσιτων, Bong-Joon Ho. Αφού αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα των καλύτερων θρίλερ στο Netflix, ερωτικών και μη, αν θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, μπορείς να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα που δεν περιέχει αγγλόφωνες ταινίες. 

Ακολουθούν βάσει βαθμολογίας στο IMDb:

Drishyam (2015) 8.2

To Bolywood δεν είναι μόνο χορευτικά νούμερα και τραγούδια. Το Drishyam βασίζεται στο μυθιστόρημα του Keigo Higashino, The Devotion of Suspect X και μας δίνει μία πολύ καλή γεύση από τον ινδικό κινηματογράφο στα καλύτερά του: Ένας άντρας προσπαθεί να κρύψει ένα φόνο που διέπραξαν μέλη της οικογένειάς του και χρησιμοποιεί όποιο τρικ μπορεί να σκαρφιστεί για να δημιουργήσει άλλοθι και ψευδείς αποδείξεις που θα βοηθήσουν την "κατάσταση".

The Invisible Guest (2016) 8.1

Το The Invisible Guest είναι ιδανική περίπτωση για όσους αγαπούν τις ανατροπές στα σενάρια. Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας πρόκειται να περάσει από δίκη με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση. Ο συνήγορός του αποφασίζει να καταγράψει την κατάθεσή του. Δεν περιγράφουμε άλλο.

First They Killed My Father (2017) 7.2

Αυτή η σκηνοθετική απόπειρα της Angelina Jolie ίσως σου θυμίσει Steven Spielberg και Empire Of The Sun. Ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια ενός 7χρονου ονόματι Loung και είναι μία από τις ελάχιστες φορές που καταδεικνύονται μέσω του κινηματογράφου οι κτηνωδίες των Pol Pot και Khmer Rouge στην Καμπότζη.

The Call (2020) 7.1

Το κόνσεπτ οι άνθρωποι να βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν μεταξύ τους ενώ ζουν σε διαφορετικές εποχές δεν είναι καινούριο ούτε πρωτότυπο. Αν προσθέσεις μέσα ένα ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο, τα πράγματα "νοστιμεύουν" αμέσως. Κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Quién te cantará (2018) 7.0

Η διάσημη τραγουδίστρια Lila "χάνει" τη μνήμη και τις αναμνήσεις της και ξεχνάει πώς να ερμηνεύει τραγούδια. Η Violeta, μία φανατική θαυμάστριά της εμφανίζεται για να τη βοηθήσει να τις επαναφέρει. Απλώς έχει πολύ διαφορετικά σχέδια για εκείνη...

The Night Comes for Us (2018) 7.0

Αν προτιμάς τα θρίλερ με δράση, αιματοχυσίες, εκρήξεις και τα συναφή, το The Night Comes For Us είναι για σένα. O Ito, ένας γκάνγκστερ εκτελεστής αποφασίζει να σταματήσει να δέχεται εντολές και η οικογένεια Triad για την οποία εργαζόταν μέχρι πρότινος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με αυτήν την εξέλιξη. Θέλει να τον βγάλει από τη μέση, αλλά ο Ito δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί.

The Platform (2019) 7.0

Το The Platform θυμίζει πολύ Snowpiercer, απλώς συμβαίνει κάθετα και όχι οριζόντια. Δεν τη συστήνω σε όποιον έχει ευαίσθητο στομάχι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην κάθετη φυλακή χωρίς κάγκελα, μένουν δύο κατάδικοι ανά πάτωμα και έχουν δύο λεπτά για να φάνε από την πλατφόρμα που περνάει από τον κάθε όροφο. Όλοι τρώνε τα αποφάγια των προηγούμενων ορόφων και κάποιοι μένουν νηστικοί.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης