Lord of the Rings, η ακριβότερη σειρά όλων των εποχών

Το κόστος της παραγωγής της πολυαναμενόμενης σειράς της Amazon είναι ιλιγγιώδες.

Θυμάστε που όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν αποκαλύφθηκε ότι το Netflix ξόδεψε 13 εκατ. δολάρια για κάθε επεισόδιο του The Crown; Ή ότι πολλά εγκεφαλικά κόντεψαν να προκληθούν όταν επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η 8η σεζόν του Game of Thrones κόστισε 15 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, δηλαδή 90 εκατ. συνολικά; Παραδόξως, αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κατόρθωμα η Amazon, αφού η πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού Lord of the Rings στοιχίζει (καθίστε καλύτερα) 465 εκατ. δολάρια. 

Ναι, μιλάμε μόνο για την πρώτη σεζόν. Μέχρι πρότινος, είχε γίνει γνωστό ότι η Amazon είχε καταβάλει 500 εκατ. δολάρια για δύο σεζόν, ωστόσο σύμφωνα με το επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, η πρώτη σεζόν έχει στοιχίσει ήδη 450 εκατ. και ευτυχώς θα λάβει μία παχυλή επιστροφή φόρου από τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα που θα ξεπερνά τα 100 εκατ. 

>Διάβασε ακόμη: Γιατί ξεχάσαμε τόσο γρήγορα το Game of Thrones

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Amazon πρόκειται να ᾽επενδύσει᾽ 650 εκατ. δολάρια (Νέας Ζηλανδίας) σε μία μόνο σεζόν", δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης και τουρισμού της χώρας, Stuart Nash στο Morning Report. "Είναι φανταστικό, πραγματικά είναι... Πρόκειται για τη σημαντικότερη τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ", συμπλήρωσε. 

Η Amazon απλώς επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ νωρίτερα είχε ήδη διαδοθεί η πεποίθηση ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα είναι η πρώτη σειρά στα χρονικά της παγκόσμιας τηλεόρασης που θα στοιχίσει πάνω από ένα δισ. δολάρια ως παραγωγή (κόστος, δικαιώματα και μάρκετινγκ). Μόνο τα δικαιώματα για τον "κόσμο του Tolkien" λέγεται ότι ανήλθαν στα 250 εκατ. δολάρια. 

Το cast

H σειρά, όπως είναι αναμενόμενο, διαθέτει πολυπληθές cast. Μεταξύ αυτών οι Morfydd Clark (Saint Maud), Lenny Henry και Maxim Baldry (Years & Years), ενώ τα πρώτα δύο επεισόδια υπογράφει ο σκηνοθέτης του Jurassic World: Fallen Kingdom, J.A. Bayona. Μέχρι στιγμής, η Amazon τηρεί σιγή ιχθύος για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, ωστόσο είμαστε σίγουροι πως όταν το αποφασίσει, θα διαβάζουμε παντού για την άφιξη του Lord of The Rings. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Σάββας Γκέντσογλου τίμησε την ΑΕΚ στο Survivor

"Έλα να νιώσεις πως είναι η ζωή, όλα τα ωραία μες τη Σκεπαστή...".

Από το Top Gun: Maverick, στο θρίλερ The Running Man ο Glen Powell

Πρόκειται για remake του Running Man του 1987 με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger.

The Sympathizer, πρεμιέρα για τη νέα σειρά του HBO με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Το The Sympathizer είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ και μια διαπολιτισμική σάτιρα.