To Monday φιλοδοξεί να γίνει η ελληνική ταινία του καλοκαιριού

H νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κυκλοφορεί στα θερινά σινεμά στις 24 Ιουνίου.

Το καλοκαίρι ως έννοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το απέραντο ελληνικό γαλάζιο, αλλά και τη ζωντάνια της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας που σφύζει από διάθεση για διασκέδαση, τουλάχιστον σε εποχές προ κορονοϊού.  Από τα στενά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας λοιπόν, μέχρι τα μπαρ των ελληνικών νησιών και από εκεί στην ατμοσφαιρική και πολυπολιτισμική Κυψέλη, η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου "Monday" παρουσιάζει την ιστορία του dj Μίκι (Σεμπάστιαν Σταν) και της δικηγόρου Κλόι (Ντενίζ Γκοφ), δύο Αμερικανών που ερωτεύονται στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού.

To Monday φιλοδοξεί να γίνει η ελληνική ταινία του καλοκαιριού

Η γνωριμία της με τον γοητευτικό Μίκι ωθεί την Κλόι να εγκαταλείψει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει μόνιμα στην Αθήνα. Όλα ανατρέπονται, όταν το καλοκαίρι τελειώνει και η παθιασμένη αυτή σχέση καλείται να επιβιώσει κόντρα στην καθημερινότητα και τους συμβιβασμούς της συμβίωσης. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2020, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Οι συντελεστές της ταινίας

Το σενάριο του "Monday" υπογράφουν από κοινού ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και o Ρομπ Χέις, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Σεμπάστιαν Σταν (Captain America, Black Panther και Avengers) και η Ντενίζ Γκoφ (Paula). Το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ορφέας Αυγουστίδης, Σοφία Κόκκαλη, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σύλλας Τζουμέρκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Έλλη Τρίγγου και Dominique Tipper. Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος Αλέξης Γράψας (Empire, Revenge, Reckless, Land of Leopold).

στιγμιότυπο από την ταινία Monday

>Διάβασε ακόμη: Ο Theo Alexander μένει μόνιμα εδώ

Το "Monday" είναι μια παραγωγή της Faliro House Productions, σε συμπαραγωγή της COSMOTE TV, της Automatik, της DJ Films, της Oxymoron Films και της Blonde, ενώ τη διανομή έχει αναλάβει η Tulip Entertainment. H COSMOTE TV στηρίζει, ως συμπαραγωγός, την ταινία "Monday" του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Bank Bang, Wasted Youth, Suntan), που θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Η ταινία θα προβληθεί σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE CINEMA HD τη σεζόν 2021-2022.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.