Πρώτη ματιά στο Madres Paralelas, τη νέα ταινία του Pedro Almodóvar

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Ισπανού σκηνοθέτη.

Ο Pedro Almodóvar μόλις ολοκλήρωσε την παραγωγή της νέας του ταινίας Madres paralelas (Parallel Mothers), της οποίας τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της Covid-19. Στο νέο του κινηματογραφικό εγχείρημα, ο Almodóvar επανενώνεται με μία από τις πιο αγαπημένες -αν όχι την πιο αγαπημένη του- ηθοποιούς και μούσες του, την Penélope Cruz, μετά το Pain and Glory του 2019, αλλά και με τη Rossy de Palma, ύστερα από το μελόδραμα του 2016, Julieta. 

Το Madres Paralelas είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Almodóvar μετά το "Pain and Glory", που χάρισε στον Antonio Banderas το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στις Κάννες και στον ίδιο την υποψηφιότητα για καλύτερη διεθνή ταινία μεγάλου μήκους, ενώ ακολούθησε και η μικρού μήκους The Human Voice με πρωταγωνίστρια την Tilda Swinton.

Πρώτη ματιά στο Madres Paralelas, τη νέα ταινία του Pedro AlmodóvarIglesias Mas

Η πλοκή

Σύμφωνα με το Variety, η ιστορία επικεντρώνεται σε τρεις μητέρες που υποδύονται οι Cruz, Gijón και Smit. Πρόσθετες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, ωστόσο  είναι γνωστό ότι  ο Almodóvar ασχολούνταν με το εν λόγω σενάριο αρκετά χρόνια και κατάφερε εν τέλει να το ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

"Με το Madres paralelas επιστρέφω στο γυναικείο σύμπαν, στη μητρότητα, στην οικογένεια. Μιλώ για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων. Η αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στη φιλμογραφία μου, αυτές που αποτελούν μέρος αυτής της ιστορίας είναι πολύ διαφορετικές. Ως αφηγητής, οι ατελείς μητέρες με εμπνέουν περισσότερο αυτή τη στιγμή. Η Penélope Cruz, η Aitana Sánchez Gijón και η νεαρή Milena Smit θα παίξουν τις τρεις μητέρες στην ταινία, συνοδευόμενες από τον Ισραήλ Elejalde. Είναι επίσης μία συνεργασία με την αγαπημένη μου Julieta Serrano και τη Rossy de Palma. Το "Parallel Mothers" θα είναι ένα έντονο δράμα. Ή έτσι ελπίζω.", είχε δηλώσει στη σχετική ανακοίνωση για το casting της ταινίας ο 71χρονος σκηνοθέτης τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Cast, τρέιλερ και backstage video

Τις Cruz και De Palma πλαισιώνουν οι Israel Elejalde, Julieta Serrano, Aitana Sánchez-Gijón και Milena Smit. Τρέιλερ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, ωστόσο η παραγωγή έχει διαθέσει τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας καθώς και ένα μικρής διάρκειας βίντεο με στιγμιότυπα από τα γυρίσματα.

Η πρεμιέρα

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία ενώ προσεχώς
θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Η Sony Pictures Classics, στο πλαίσιο της χρόνιας συνεργασίας της με τον σκηνοθέτη, έχει αναλάβει για μία ακόμη φορά τη διανομή της ταινίας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.