Φεστιβάλ Βενετίας: Οι μεγάλοι νικητές

Στο "L’Evénement" ο Χρυσός Λέοντας, στην Penelope Cruz και τον John Arcilla τα βραβεία ερμηνείας.

Γράφει: Esquire Editors 12 Σεπτεμβρίου 2021

Το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας έριξε αυλαία χθες Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με την απονομή των βραβείων στους μεγάλους νικητές. Ο Χρυσός Λέoντας απονεμήθηκε στη γαλλική ταινία L’Evénement (Το συμβάν) της Audrey Diwan, που πραγματεύεται μια παράνομη άμβλωση τη δεκαετία του 1960.

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Annie Ernaux και εκτυλίσσεται στη Γαλλία πριν από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Κεντρική ηρωίδα είναι μία φοιτήτρια την οποία ερμηνεύει η ηθοποιός Anamaria Vartolomei (κεντρική φωτογραφία) που μένει έγκυος και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τερματίσει με παράνομο τρόπο την εγκυμοσύνη της.Τ

Οι ταινίες που ξεχώρισαν

Το δεύτερο βραβείο, το Grand Jury Prize, το απέσπασε η ταινία The Hand of God (Το Χέρι του Θεού) του Ιταλού σκηνοθέτη Paolo Sorrentino, στην οποία αφηγείται πώς έχασε τους γονείς του όταν ήταν έφηβος. Ο Ασημένιος Λέοντας για την καλύτερη σκηνοθεσία πήγε στη Νεοζηλανδή Jane Campion για την ταινία εποχής The Power of the Dog, ενώ το βραβείο καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στη Maggie Gyllenhaal για την ταινία The Lost Daughter (Η Χαμένη Κόρη)

> Διάβασε ακόμα: Οι καλοντυμένοι του Φεστιβάλ Βενετίας

Οι ερμηνείες που βραβεύτηκαν

Το Volpi Cup, το βραβείο δηλαδή για τις καλύτερες ερμηνείες, απέσπασε μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Ευρωπαικού σινεμά, η Penelope Cruz, για την ερμηνεία της στη νέα ταινία του Pedro Almodóvar Madres Paralelas (Παράλληλες Μητέρες). "Σ’ ευχαριστώ Pedro, δημιούργησες μαγεία, σε λατρεύω", δήλωσε η Ισπανίδα ηθοποιός και μούσα του σκηνοθέτη παραλαμβάνοντας το βραβείο της. Το αντίστοιχο βραβείο για ανδρική ερμηνεία απονεμήθηκε στον Φιλιππινέζο John Arcilla, ο οποίος υποδύεται έναν δημοσιογράφο που έρχεται αντιμέτωπος με ψευδείς ειδήσεις και διαφθορά στην ταινία On the Job: The Missing 8 του Erik Matti

Από: Madamefigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.