Πρώτο trailer για το West Side Story του Steven Spielberg

Κι όμως, υπάρχει λόγος πίσω από την ανατρεπτική επιλογή του 74χρονου σκηνοθέτη.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν ακούει ότι ο Steven Spielberg σκηνοθέτησε τη νέα κινηματογραφική εκδοχή του West Side Story, ενός από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ ποτέ, είναι "από πού κι ως πού;". Παρόλα αυτά, δε θα έπρεπε να αποτελεί καμία έκπληξη για τον οσκαρικό σκηνοθέτη που είναι γνωστός για αριστουργήματα όπως η "Λίστα του Σίντλερ" ή καλοκαιρινές υπερπαραγωγές (Indiana Jones, E.Τ και Jaws) γιατί πολύ απλά μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που αγαπούσε πολύ τη μουσική.

Όπως αποκάλυψε ο 74χρονος σκηνοθέτης στο Vanity Fair, η μητέρα του ήταν πιανίστρια κλασσικής μουσικής και μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από αυτού του είδους τη μουσική. Το αυθεντικό soundtrack του West Side Story από την άλλη, ήταν το κλειδί για την προσωπική μουσική ανάπτυξη του σκηνοθέτη.

Το περιέγραψε στο ίδιο άρθρο ως "το πρώτο κομμάτι της mainstream μουσικής" που επέτρεψε ποτέ στο σπίτι του και εξήγησε ότι το εν λόγω έργο "ήταν αυτός ο πειρασμός που σε στοιχειώνει" και στον οποίο τελικά ενέδωσε.

Το αυθεντικό West Side Story των Leonard Bernstein και Stephen Sondheim ήταν κάτι σαν riff στην ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, οπότε ο Spielberg θα μπορούσε να είχε οδηγηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έχοντας στη φαρέτρα του προσιτή ιστορία παγκοσμίως. Από ό,τι φαίνεται όμως, προτίμησε την παραδοσιακή οδό, γυρίζοντας την ταινία με φόντο τα τέλη της δεκαετίας του 1950, αρχές του '60 στη Νέα Υόρκη και διατηρώντας τη σύγκρουση μεταξύ της συμμορίας του Πουέρτο Ρίκο και της αντίστοιχης των Ιταλών και Ιρλανδομερικανών εφήβων. 

Η πλοκή - σύνοψη

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ, από το σενάριο του νικητή του βραβείου Τόνι Κούσνερ, Το West Side Story σε σκηνοθεσία Steven Spielberg και σενάριο Tony Kushner αφηγείται την κλασσική ιστορία με το σκληρό ανταγωνισμό και τη νεανική αγάπη σε πρώτο πλάνο στη Νέα Υόρκη του 1957. 

Ως Tony και Maria, οι Ansel Elgort και Rachel Zegler αντίστοιχα είναι τα αδιαμφισβήτητα αστέρια της ταινίας, αλλά με την επιλογή της Rita Moreno - υποδύθηκε την Anita και κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία του Jerome Robbins το 1961 - ο δαιμόνιος σκηνοθέτης ξεκαθαρίζει ότι σέβεται ιστορία της ταινίας.

Μπορεί άραγε ένα καθαρόαιμο μιούζικαλ που δεν έχει φρεσκαριστεί ιδιαίτερα να φέρει κόσμο στους κινηματογράφους; Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία παραγωγή με την υπογραφή του Spielberg, αλλά δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τι θα συμβεί μετά από την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Να πέσει το trailer:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.