Οι καλύτερες κλασικές ταινίες του Netflix

10 αξιόλογες -ή και ιστορικές πια- ταινίες από τα '60s έως και τα μέσα των '90s.

Κάθε μήνα έχεις πλήρη ενημέρωση του τι προσθαφαιρείται στο Netflix από το Esquire. Επειδή δεν είναι καθόλου απίθανο να λιγοστεύουν οι επιλογές σου εξαιτίας του άπειρου bingewatching ή ακόμη πιο πιθανό να θέλεις να δεις κάτι εγγυημένα ποιοτικό, βρήκαμε 10 vintage, (που θεωρούνται πια) κλασικές ταινίες του Netflix που ενδεχομένως δεν έχεις αντιληφθεί ότι είναι διαθέσιμες. Μπορεί κάποιες από αυτές να τις θεωρήσεις απλοϊκές, όμως, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως με το δικό τους τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους στην εποχή που κυκλοφόρησαν. 

My Fair Lady (1964)

Η περίφημη κλασική προσαρμογή του έργου του George Bernard Shaw, Pygmalion ως "Ωραία Μου Κυρία" φιλοξενείται από το Netflix. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Audrey Hepburn ως Eliza Doolittle, το κορίτσι της εργατικής τάξης που ο καθηγητής φωνητικής Henry Higgins (Rex Harrison) αποφασίζει ότι θα μεταμορφώσει σε μία καλλιεργημένη κυρία.

Jaws (1975)

Όσο κι αν δε σε τραβάει μία ταινία όπως τα "Σαγόνια του Καρχαρία", δε μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι το έπος του Spielberg έχει αφήσει εποχή. Το ταξίδι στο Amity Island δεν ήταν ποτέ πιο επικίνδυνο -με τη βοήθεια του John Williams φυσικά στο soundtrack που ακόμη ηχεί στα αυτιά μας.

Grease (1978)

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία, ο Danny και η Sandy ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Αναγκάζονται να χωριστούν όταν πρέπει να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, χωρίς να υποψιάζονται ότι η μοίρα θα τους ξαναφέρει σύντομα κοντά. You' re the one that I want, σιγοτραγουδάμε εμείς...

Life of Brian (1979)

Εκτός από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης των Monty Python που επίσης υπάρχουν στο Netflix, ρίξε μια ματιά και στο Life of Brian που μας είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στο Esquire ο Γιώργος Λαμπρινός. Εδώ, ο Brian της Ναζαρέτ γεννιέται το ίδιο βράδυ με τον Ιησού, στην διπλανή πόρτα για την ακρίβεια και όλοι νομίζουν ότι αυτός είναι ο Μεσσίας.

>Διάβασε ακόμη: Γιώργος Λαμπρινός, ένας μοναχικός μπασίστας στον κόσμο του οσκαρικού μοντάζ

 

Ε.Τ. ο Εξωγήινος (1992)

Ένα ακόμη έπος δια χειρός Spielberg. Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία με έναν εξωγήινο; Ας μη λέμε πια μεγάλα λόγια.

The Karate Kid (1984)

Nostalgia alert: Δε γίνεται να είσαι fan του Cobra Kai χωρίς να έχεις δει και την "πηγή του κακού", δηλαδή την πρώτη ταινία του Karate Kid. Η ταινία αυτή έχει γράψει τη δική της ιστορία στην παιδική ηλικία μερικών από εμάς. 

Επιστροφή στο Μέλλον (1985)

O Michael J. Fox υποδύεται έναν έφηβο που ταξιδεύει πίσω στο 1955 για να συναντήσει τους γονείς του, με τη βοήθεια του τρελοεπιστήμονα Christopher Lloyd. Πρόκειται για τριλογία και για μία από τις πιο πολυπροβλημένες ταινίες στην ελληνική τηλεόραση των '90s, μαζί με το Karate Kid και τις δύο επόμενες.

Top Gun (1986)

Ενδεχομένως αυτός να είναι ο ρόλος που καθιέρωσε τον Tom Cruise ως γόη της εποχής. Ιπτάμενος και gentleman υποδύεται έναν badass εκπαιδευόμενο πιλότο που δε γλιτώνει φυσικά από τον έρωτα. 

Dirty Dancing (1987)

 "Nobody puts Baby in the corner", είπε και ελάλησε ο αείμνηστος Patrick Swayze που από το Dirty Dancing και μετά, στοίχειωνε συστηματικά τα όνειρα των περισσότερων κοριτσιών που θα ήθελαν να είναι στη θέση της άβγαλτης, αλλά καθόλου άβουλης Frances.

Ρίτα Χέιγουορθ: Η τελευταία έξοδος - The Shawshank Redemption (1994)

Η ταινία θρύλος του IMDb, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του top 250 με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών έρχεται στο Netflix. Μία πολύ καλή ευκαιρία να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι αν ταυτίζεσαι με την πλατφόρμα. Βασίζεται στο μυθιστόρημα του Stephen King, Rita Hayworth and Shawshank Redemption και αφηγείται την ιστορία δύο κρατούμενων σε μία φυλακή που γίνονται φίλοι. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.