Πόσο κοστίζει να είσαι ο James Bond για μία ημέρα

Οι ωραίοι έχουν χρέη και στην προκειμένη περίπτωση, έξοδα. Πολλά έξοδα.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρήματα κοστίζει από την κορυφή ως τα νύχια o James Bond - μαζί με μία κανονική ημέρα από τη ζωή του; Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του No Time To Die, η βρετανική εταιρεία ρούχων Charles Tyrwhitt προσπαθώντας να απαντήσει σε μία εύλογη απορία οποιουδήποτε ζηλεύει (έστω ενδόμυχα) το lifestyle του πράκτορα 007, έχει νέα για εμάς, που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Εν ολίγοις, ο Βρετανός κατάσκοπος -αν ήταν αληθινός- θα χρειαζόταν πάνω 500.000 λίρες (584.071 ευρώ) την ημέρα για να μπορεί να διάγει βίο πολυτελή. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Στην τελευταία του εμφάνιση στον εμβληματικό ρόλο του James Bond, ο Daniel Craig (και οποιοσδήποτε ηθοποιός κι αν ήταν στη θέση του) ήταν πιο πολυέξοδος από ποτέ: Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Charles Tyrwhitt, αν ήταν ο πράκτορας 007 υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ξόδευε τουλάχιστον 598.038 λίρες (699.000 ευρώ) την ημέρα.

Οι συντάκτες αυτής της μελέτης εξέτασαν τις καθημερινές δραστηριότητες του κατασκόπου, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπόψη τα διάφορα gadgets που ενίοτε χρησιμοποιεί για να βγει από επικίνδυνες καταστάσεις.

>Διάβασε ακόμη: Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

Το πανάκριβο αυτοκίνητο

Ανάμεσα στα καθημερινά έξοδα του ήρωα που σκαρφίστηκε ο Ian Fleming και μέχρι σήμερα "ζει και βασιλεύει", είναι τα εξής: Ένα μπουκάλι σαμπάνια Bollinger 126 λίρες (147 ευρώ), ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan 18 χρόνων 145 λίρες (169 ευρώ), business class αεροπορικό εισιτήριο από το Λονδίνο για τη Ρώμη στις 5.900 λίρες (5.039 ευρώ), ένα κοστούμι κατά παραγγελία στα μέτρα του 3.615 λίρες (3.087 ευρώ), η ενοικίαση σουίτας στο πολυτελές ξενοδοχείο Palazzo Gattini, στο οποίο μία διανυκτέρευση κοστίζει 567 λίρες (484 ευρώ).

> Διάβασε ακόμη: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον επόμενο James Bond

Η Charles Tyrwhitt συμπεριλαμβάνει επίσης, το κόστος χρήσης της εντυπωσιακής Aston Martin Valhalla αξίας 578.000 λιρών (675.000 ευρώ), του ρολογιού Omega Seamaster Diver 300M "007 Edition" αξίας 9.450 λιρών (8,071 €), καθώς και τα γυαλιά ηλίου Vuarnet Legend 06 αξίας 235 λιρών (200 ευρώ). Πάλι καλά να λέμε δηλαδή, που τα διαμάντια είναι αειθαλή (sic).

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.