Οι ηθοποιοί που φλερτάρουν με διπλή υποψηφιότητα στα φετινά Όσκαρ

Ενδέχεται να πάρουν τη σκυτάλη από τη Scarlett Johansson που το κατάφερε το 2019.

Το δύο στα δύο στις υποψηφιότητες των Oscars είναι μεγάλο πράγμα, πόσω μάλλον αν καταφέρεις να σκοράρεις κιόλας. Μέχρι το πρώτο σκέλος η τελευταία που τα κατάφερε το 2019 ήταν η Scarlett Johansson για την ερμηνεία της στο Marriage Story και το JoJo Rabbit. Παρακάτω, βρίσκεις 9 ηθοποιούς που ενδέχεται φέτος να είναι διπλοθεσίτες στην καρδιά της Αμερικανικής Ακαδημίας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες α' και β' αντρικού ρόλου. 

Adam Driver (Annette, The Last Duel)

Εντάξει, ο Adam Driver ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για οποιοδήποτε ρόλο αναλαμβάνει να υποδυθεί. Φέτος έχει τρία στα τρία σε μεγάλες παραγωγές με τα Annette, Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel) και House of Gucci. Για να μη θεωρηθούμε υπερβολική, ποντάρουμε στη διπλή και όχι στην τριπλή υποψηφιότητα και... είδομεν. Για την ιστορία πάντως, στο πρώτο ενσαρκώνει το ρόλο ενός stand-up κωμικού και στο δεύτερο έναν γάλλο ιππότη που κατηγορείται για βιασμό και γι' αυτό τον προκαλούν σε μονομαχία. Μεταξύ μας πάντως, πιστεύουμε ότι η Ακαδημία του το χρωστάει το Oscar από το Marriage Story. 

Timothée Chalamet (The French Dispatch, Dune)

Συνήθης ύποπτος της διοργάνωσης (για να μην πούμε κάτι πιο άκομψο) είναι ο Timothée Chalamet. Μετά την επιτυχία του Call Me By Your Name, ο ηθοποιός δεν έχει σταματήσει να παίζει από τη μία μεγάλη παραγωγή στην άλλη, με αποτέλεσμα φέτος να βρίσκεται το όνομά του στους τίτλους των Dune (το πρώτο του blockbuster), The French Dispatch και Don't Look Up. Θα λείψει άραγε ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Δύσκολα, αν μας ρωτάς. 

Oscar Isaac (The Card Counter, Dune)

Λιγουλάκι δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί με τον Oscar Isaac. Τον έχουμε λατρέψει στο πλευρό της Jessica Chastain στο Scenes from a Marriage του HBO, βάζει πλώρη ήδη και προς Marvel πλευρά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ίσως γίνει διπλοθεσίτης στις υποψηφιότητες για την ερμηνεία του στα The Card Counter του Paul Schrader και Dune, σε ένα β', αλλά νευραλγικό ρόλο.

Bradley Cooper (Nightmare Alley, Licorice Pizza)

Είτε ως Stan Carlisle στο Nightmare Alley, είτε ως Jon Peters στο Licorice Pizza του Paul Thomas Anderson, ίσως φέτος να καταφέρει όλα όσα δεν του ήταν γραφτά στα χρόνια που πέρασαν. Μέχρι στιγμής έχει πάει στην πηγή των Oscars 8 (!) φορές ως υποψήφιος και δεν έχει πιει νερό.

Benicio del Toro (No Sudden Move, The French Dispatch)

Ο Benicio Del Toro θα μπορούσε να αβγατίσει τα Oscars του ως αινιγματικός γκάνγκστερ Ronald Russo στο No Sudden Move. Συμμετέχει επίσης στο The French Dispatch του Wes Anderson ως (β' ρόλος) Moses Rosenthaler, ένας δολοφόνος που που καταλήγει διάσημος καλλιτέχνης, οπότε μένει να δούμε αν όντως θα εντυπωσιάσει διπλά την επιτροπή. 

Willem Dafoe (Nightmare Alley, The Card Counter)

Πρέπει άραγε να φτάσει τις 5 υποψηφιότητες για να κερδίσει επιτέλους αγαλματίδιο; Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, φλερτάρει με δύο, καθώς για τους ρόλους Clem Hoately και John Gordo στα Nightmare Alley του Guilhermo Del Toro και The Card Counter αντίστοιχα. Για να δούμε αν ήρθε η ώρα του.

Colman Domingo (Zola, Candyman)

Ο Colman Domingo έχει ήδη κερδίσει ένα βραβείο Tony για την ερμηνεία του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ και η επόμενη χρονιά ίσως φέρει μαζί της την ευκαιρία για ένα oscar με διπλή κιόλας υποψηφιότητα. Ως X στο Zola δίνει ρεσιτάλ κακίας, ενώ και ως William Burke στο Candyman έκλεψε τις εντυπώσεις, οπότε όλα είναι πιθανά. 

Andrew Garfield (Tick, Tick…Boom!, The Eyes of Tammy Faye)

Από τα φαβορί για τις φετινές υποψηφιότητες ο Andrew Garfield (εκτός από υποψήφιος James Bond) για τη συμμετοχή του στο Tick, Tick…Boom! ως Jonathan Larson (ο συνθέτης του Rent) που παθαίνει κρίση ηλικίας στα 30 του χρόνια. Οι πιθανότητες για τον ίδιο διπλασιάζονται και εξαιτίας της ερμηνείας του στο The Eyes of Tammy Faye, όπου υποδύεται το σύζυγο της Tammy Faye (Jessica Chastain), Jim Bakker.

Richard Jenkins (Nightmare Alley, The Humans)

Ο Richard Jenkins τέλος, κλείνει τη λίστα με δύο πολύ σημαντικούς ρόλους: Υποδύεται τον αδίστακτο μεγιστάνα Ezra Grindle στο Nightmare Alley, ενώ πρωταγωνιστεί επίσης και στην προσαρμογή του θεατρικού του Μπρόντγουεϊ, The Humans στη μεγάλη οθόνη, η οποία και μόνο λόγω κύρους θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε μία ακόμη υποψηφιότητα. Εκεί γίνεται ο Erik Blake, ο πατήρ φαμίλιας που συγκεντρώνει την οικογένειά του για την Ημέρα των Ευχαριστιών στο σπίτι της κόρης του στο Μανχάταν.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος