Όσα έμαθε η ζωή στον Wesley Snipes

Είναι αδύνατον να μην συμπαθήσεις ακόμη περισσότερο τον Blade, διαβάζοντας τα δικά του μαθήματα ζωής.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 01 Δεκεμβρίου 2021

Ήρωας σε εμβληματικές action movies, λάτρης των πολεμικών τεχνών, παραγωγός ταινιών και ηγέτης της κοινότητας την οποία με στοργή αποκαλεί Daywalker Clique. Ο Wesley Snipes, ετών 59 πια, με αφορμή την τεράστια επιτυχία του mini series True Story, μοιράστηκε με το αμερικανικό Esquire όλα όσα του έμαθε η ζωή και εμείς στα μεταφέρουμε αυτολεξεί.

Μαθήματα ζωής by Wesley Snipes

>Μακάρι να μην είχα διδαχθεί τόσο πολύ φόβο στην παιδική μου ηλικία. Φόβος να βγω έξω. Εκείνον της αποτυχίας. Ως σοκολατένιος τύπος, συνοδεύεσαι από πολλά θέματα. Ακόμη και το να μπεις σε ένα δωμάτιο, να μπεις σε ένα πάρτι, το να είσαι σκουρόχρωμος περιτριγυριζόταν από μερικά πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

>Από ό,τι βλέπω, η σοκολάτα είναι σούπερ αυτή τη στιγμή. Είμαι του τύπου, "ουάου".

>Ήμουν δέκα ετών. Η μαμά μου μου είχε δώσει είκοσι δολάρια για να πάω στο Χάρλεμ να αγοράσω ένα πουκάμισο Chams de Baron για την Κυριακή του Πάσχα. Καθώς περπατάω, βλέπω αυτούς τους τύπους με ένα ωραίο τραπέζι να παίζουν ένα παιχνίδι με τρία χαρτιά από την τράπουλα—και ο κόσμος κέρδιζε! Σκέφτομαι, αν κερδίσω, θα πάρω περισσότερα πουκάμισα. Πήγα σπίτι χωρίς πουκάμισο, χωρίς είκοσι δολάρια, τρομοκρατημένος για τη μαμά μου.

>Όταν ήμασταν μικροί, παίζαμε ένα παιχνίδι που ονομαζόταν roundup. Είναι κάτι σαν κυνηγητό. Και θα παίζαμε από το Μπρονξ μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τώρα, πρέπει να θυμάσαι, δεν είχαμε χρήματα. Ούτε κινητά τηλέφωνα. Υπήρχαν στιγμές που οι άνθρωποι δεν επέστρεφαν μέχρι την επόμενη μέρα επειδή δε μπορούσαν να γυρίσουν σπίτι!

>Ακόμη και η μυρωδιά του χρήματος αλλάζει τους ανθρώπους. Είχαμε επαγγελματικές συμφωνίες κατά τις οποίες οι άνθρωποι κατέρρευσαν—έχασαν τα μυαλά τους και μόνο στη σκέψη. Δεν ήταν καν στα χέρια τους ακόμη.

>Η τεχνολογία προσπαθεί να προσεγγίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ορισμένες από τις διδασκαλίες των πολεμικών τεχνών βασίζονται στη χρήση της ενέργειας - αυτό που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ονομάσουν διορατικότητα ή τηλεκίνηση. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών και του WiFi;

>Ακριβώς όπως μπορείς να διαγράψεις ένα αρχείο στον υπολογιστή σου, μπορείς να διαγράψεις ένα αρχείο στον εγκέφαλό σας. Μπορείς να διαγράψεις μία εμπειρία. Απλώς πες αυτολεξεί, "Διαγραφή", και είναι εκτός.

>Το να έχω ένα σύστημα πεποιθήσεων μου υπενθυμίζει ότι υπάρχει μία θεϊκή δύναμη που κινείται εντός εσωτερικά και γύρω από εμένα, για εμένα. Το έχω ενισχύσει αυτό στη σκέψη μου.

>Νομίζω ότι η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να υποφέρει από το τραύμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κόσμος εξακολουθεί να προσπαθεί να συμβιβαστεί με το γεγονός. Μπορείς να το καταλάβεις από τον τρόπο που οι άνθρωποι περπατούν —ακόμα και από τα χρώματα που φορούν. Κάποτε έβλεπες ανθρώπους με πολύ ζωηρά χρώματα να κινούνται στη Νέα Υόρκη. Τώρα είναι όλα σε πιο σκούρες αποχρώσεις.

>Δε νομίζω ότι το Χόλιγουντ έχει χαλάσει. Η ιστορία του Χόλιγουντ είναι τρελή—υπήρχε μία περίοδος που οι άνθρωποι του Χόλιγουντ θεωρούνταν ισοδύναμοι με τις ιερόδουλες, τους γυναικάδες και τους απατεώνες. Δε θα έλεγες σε κανέναν ότι παίζεις στον κινηματογράφο! Κοίτα πού βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με τότε. 

>Αρχίζουν να μου στέλνουν σενάρια στα οποία είμαι ο πατέρας ή ο παππούς. Ή λένε, "Ω, ας κάνουμε το The Expendables". Οι περισσότεροι από τους τύπους στο Expendables είναι εβδομήντα, ογδόντα χρόνων! Οπότε, κάνω πράγματα για να με διατηρώ ενεργό.

>Υπάρχουν ορισμένες θεωρίες που με βοήθησαν να αντιμετωπίσω το άγχος. Κάθε κλειδαριά έχει ένα κλειδί. Το υπενθυμίζω αυτό στον εαυτό μου συνέχεια.

>Η πατρότητα με έχει διδάξει ότι είμαι πολύ πιο συντηρητικός από ό,τι πιστεύει ο κόσμος.

>Δε θα απευθύνεσαι στη μητέρα σου με το μικρό της όνομα. Εάν η μαμά σου σε φροντίζει, μαγειρεύει εκείνο το υπέροχο φαγητό, φροντίζει τα ρούχα σου να φαίνονται καθαρά - της οφείλεις. Και αν δεν ξέρεις τι εννοώ, πήγαινε εκεί και πλύνε τα πιάτα. Βγάλε τα σκουπίδια έξω. Καθάρισε την κουζίνα. Δεν πρέπει να στο ζητήσει εκείνη.

>Η δόξα αλλάζει έναν άνθρωπο. Ακούς τον κόσμο να λέει, "Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ακόμα ο ίδιος". Λοιπόν, αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Η φήμη απαιτεί διαφορετική νοοτροπία.

>Παρόλο που δεν ήμουν πίσω από τα κάγκελα, αυτό που ανακάλυψα στη φυλακή είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι έξω ήταν κλεισμένοι μέσα από ότι εκείνους που είναι εντός φυλακής. Τι είναι χειρότερο: να ξέρεις ότι είσαι φυλακισμένος και ότι είσαι σκλάβος ή να μην ξέρεις ότι είσαι στη φυλακή και σκλάβος — και να είσαι σκλάβος;

>Φτιάχνω ένα από τα καλύτερα σάντουιτς με τόνο που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Τα μυστικά υλικά που βάζω μέσα — σου λέω, θα κάτσεις εκεί και θα φας τον τόνο με τα δάχτυλα. 

>Πρέπει να μάθω πώς να είμαι σταρ του σινεμά.

>Στη χειρότερη μέρα μου, μπορείς να μου βάλεις να ακούσω τα καλύτερα mix του Larry Levan στο Paradise Garage και θα μαι καλά. Δε θα 'μαι θυμωμένος με κανέναν.

>Ο κόσμος θα κουραστεί από τη μετριότητα.

>Όπως το μπαμπού, μπορείς να έχεις ευελιξία αλλά ταυτόχρονα να έχεις αντοχή στην ελαστικότητα. Απαλότητα και σκληρότητα. Ταυτόχρονα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.