Τα Oscars είχαν τη δική τους ιστορία

Την ιστορία των Oscars δεν την έγραψαν παιδιά - με κάποιες εξαιρέσεις όπως της 11χρονης Anna Paquin.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2022

Κάθε χρονιά μπορεί να αγωνιούμε για την ανακοίνωση της λίστας των μεγάλων νικητών του πιο λαμπερού κινηματογραφικού θεσμού, των Oscars, όμως, η μισή χαρά τελικά -ας το παραδεχτούμε- δεν παύει να είναι οι εμφανίσεις των μεγαλύτερων σταρ του πλανήτη στο κόκκινο χαλί, αλλά και τα ευτράπελα, τα αναπάντεχα και απρόσμενα γεγονότα που κλέβουν την παράσταση τη βραδιά αυτή και κερδίζουν επάξια μία θέση ανάμεσα στις αξέχαστες στιγμές της ιστορίας της διοργάνωσης.

1940: Η Hattie McDanie είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα καλλιτέχνης που κερδίζει Oscar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rotten Kitty (@rottenkitty)

Η ηθοποιός Hattie McDanie είναι γνωστή για το ρόλο της ως Μάμι στο Όσα παίρνει ο άνεμος (1939) για τον οποίο, μάλιστα, κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, αποτελώντας την πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε Βραβείο Όσκαρ. Στην τελετή εκείνης της χρονιάς κάθισε σε ξεχωριστό τραπέζι μόνη της, χώρια από τους λευκούς συναδέλφους της.

Η συνέχεια στο Missbloom.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.