Η ιδιαίτερη περίπτωση του Thomas Brodie-Sangster

Το γλυκύτατο αγόρι του Love Actually (παρά)μεγάλωσε, έγινε κοτζάμ άντρας και ένας υπέροχος ηθοποιός.

Το πρώτο εγκεφαλικό με τον Thomas Brodie-Sangster ήρθε βλέποντας το reboot του Love Actually στο πλαίσιο της Red Nose Day το 2002. Η κλασσική πλέον ταινία φέτος κλείνει τα 21 της χρόνια και τότε, στη 16η επέτειό της συνειδητοποιήσαμε με άτσαλο κάπως τρόπο ότι το γλυκύτατο αγόρι που μεγάλωνε ο Liam Neeson είναι κοτζάμ άντρας πια, αναγκάζοντας και εμάς να αισθανθούμε εξίσου "μεγάλοι" ηλικιακά. Η δεύτερη φορά που ασχοληθήκαμε επισταμένα μαζί του ήταν το 2020, στο εξαιρετικά επιτυχημένο The Queen's Gambit του Netflix. H σειρά που ανέδειξε την Anya Taylor-Joy, κατέστησε επίσης σαφή την πρόθεση του Brodie-Sangster ως Benny Watts να μην παραμείνει στη συνείδησή μας μόνο ως το "12χρονο παιδάκι του Love Actually" - τον έφτασε στα Emmys παρεμπιπτόντως. Με την ερμηνεία του, ήταν σα να μας έλεγε μέσα στα μούτρα "Bring it on mates"!

Τι με έπιασε ξαφνικά με τον Brodie-Sangster; Προφανώς δεν τον θυμήθηκα εξαιτίας της συγγένειάς του με τον Hugh Grant ή επειδή δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής (Brodie Films) για να προσελκύσει νέα ταλέντα από τη Βρετανία. Πέρυσι τον Μάιο, τον είδαμε στη μίνι σειρά Pistols στο FX του Hulu, στην οποία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Danny Boyle υποδύθηκε το μάνατζερ των Sex Pistols, Malcolm McLaren. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ισπανικό Esquire, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη στο πλαίσιο της προώθησης της σειράς "Ο Brodie-Sangster ήρθε σε αυτή τη ζωή για να πατήσει το γκάζι ενώ οι Sex Pistols παίζουν στο αγωνιστικό του αυτοκίνητο". Ας δούμε όμως όσα ενδιαφέροντα είχε πει τότε, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

H συνέντευξη

Μια σειρά για τους Sex Pistols!
[Γέλια] Ναι! Το πρακτορείο μου μου εξασφάλισε μία οντισιόν. Προετοιμάστηκα βλέποντας κάποια βίντεο του Malcolm McLaren και δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, ήταν κάτι πολύ τρελό και φανταστικό ταυτόχρονα. Τότε συνειδητοποίησα ότι υπήρχε η δυνατότητα να περάσω καλά παίζοντάς τον, οπότε άρχισα γρήγορα να δουλεύω πάνω σε αυτό και την ημέρα της οντισιόν τους άρεσε. Στη συνέχεια, ο Danny [Boyle] και εγώ μιλήσαμε λίγο για το έργο και αυτό ήταν όλο, πραγματικά.

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Thomas Brodie-Sangster CHARLIE GRAY

Πώς ήταν για σένα να αφηγείσαι αυτήν την ιστορία;
Είχαμε μια φανταστική ομάδα ερευνητών που μας παρείχε πολλούς συνδέσμους, άρθρα, βίντεο και περιεχόμενο προς μελέτη, οπότε είχα πολλές από τις αστείες ατάκες και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του στα χέρια μου, τα οποία προσπάθησα να προσαρμόσω στον εαυτό μου για να κάνω τον χαρακτήρα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και αληθινό.

>Διάβασε ακόμη: Ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι μέσα από το Netflix

Στη σειρά, από την οποία έχω δει μόνο δύο επεισόδια, φαίνεσαι πολύ άνετος στην υποκριτική, με τον τρόπο που κινείσαι και μιλάς.
Ο φυσικός χαρακτήρας και η φωνή του, η οποία είναι αρκετά μοναδική, ήταν πολύ σημαντικά. Είχα δύο εκπαιδευτές, έναν για το σώμα και έναν για τη φωνή, για να δημιουργήσω αυτόν τον χαρακτήρα. Ήταν διασκεδαστικό.

Όπως είπε ο σκηνοθέτης, η σειρά αυτή βασίζεται "στη στιγμή που η βρετανική κοινωνία και κουλτούρα αλλάζουν για πάντα, όταν η αστική κουλτούρα εκρήγνυται". Πώς βλέπεις αυτήν την κουλτούρα τώρα, αυτήν της σημερινής νεολαίας...;
Για μένα, η κουλτούρα βρίσκεται πάντα σε κατάσταση αλλαγής και εξέλιξης. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μη μένουμε στάσιμοι και να προσπαθούμε να μαθαίνουμε από την ιστορία για να βελτιωνόμαστε πάντα. Νομίζω ότι η δουλειά της σημερινής νεολαίας είναι πραγματικά αυτή: Να κοιτάξει την ιστορία, γιατί τα καλά πράγματα έχουν ήδη διδαχθεί. Αλλά πιστεύω επίσης ότι κάθε γενιά περνάει κάποιο είδος τραύματος, υποθέτω.

Έχουμε ήδη μερικά...
Ναι, έχουμε, ναι [γέλια]..

Θυμάσαι τη στιγμή που αποφάσισες ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;
Όταν είδα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να κάνουν ένα είδος ερασιτεχνικής δραματικής ανάγνωσης του Edgar Allan Poe για μία από τις επετείους του. Διάβαζαν πολλά διαφορετικά έργα, αλλά θυμάμαι ιδιαίτερα όταν ο πατέρας μου απήγγειλε το The Tell - Tale Heart . Αυτή ήταν η στιγμή που αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, όταν είδα τον πατέρα μου να παίζει έναν τόσο διεστραμμένο και παράξενο χαρακτήρα, βλέποντας πώς αντέδρασε το κοινό που μεταφέρθηκε σε έναν άλλο κόσμο... Ήταν μαγικό.

Εργάζεσαι στο χώρο από τα 13 σου χρόνια. Ποια ήταν τα καλύτερα και τα χειρότερα από τότε;
Το καλύτερο είναι ότι είχα την τύχη να συνεχίσω να εργάζομαι, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να πουν πολλοί ηθοποιοί. Ναι, νομίζω ότι το γεγονός ότι εξακολουθώ να κάνω αυτό που αγαπώ και ότι ευκαιρίες όπως αυτή η σειρά μπορούν να έρθουν στο δρόμο μου είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Να πηγαινοέρχομαι παίζοντας χαρακτήρες, να δουλεύω με καταπληκτικούς ανθρώπους, να εμπνέομαι από τους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάζομαι. 

Thomas Brodie-Sangster CHARLIE GRAY

Και το κακό... [Δεν ξέρω! Υποθέτω ότι το να εκτίθεσαι σε μια τόσο μεγάλη βιομηχανία με πολλά χρήματα από πίσω... Υπάρχει ένα στοιχείο κυνισμού. Θέλω να πω, ως ηθοποιός δε χρειάζεται να εμπλακώ σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά όταν είσαι παιδί θέλεις απλώς να περνάς καλά, να προσαρμόζεσαι και αν τα πράγματα πάνε στραβά, να μαθαίνεις από αυτά.

Άρα, η ισορροπία είναι θετική.
Ναι, πολύ. Είναι.

Και αν έπρεπε να υποδυθείς ένα πραγματικό πρόσωπο, ποιο θα ήταν αυτό;
Θα ήθελα να παίξω έναν οδηγό αγώνων. Πάντα με εντυπωσίαζε η νοοτροπία και η εμμονή που πρέπει να αναπτύξεις, όταν η δουλειά σου είναι πραγματικά "επαναλαμβάνω, επαναλαμβάνω, επαναλαμβάνω" μέχρι να γίνεις ο ταχύτερος. Αλλά έχεις επίσης να κάνεις με κάτι πολύ επικίνδυνο, οπότε πρέπει να μπεις σε ένα είδος διαλογιστικής κατάστασης. Λατρεύω τους αγώνες, ήμουν πάντα μεγάλος οπαδός τους.

Παρακολουθείς Formula 1;
Ναι, μου αρέσει πολύ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;
Άρχισα να παρακολουθώ τη Formula 1 το 2008, όταν ο Lewis Hamilton κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα, και από τότε...

Και τι θα έλεγες για τον Fernando Alonso;
Πριν από τον Lewis και τη χρονιά του στη McLaren, ο Fernando Alonso ήταν ο καλύτερος, φυσικά, ήταν άθικτος. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός εξ ορισμού, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πιστεύω επίσης ότι ο Carlos Sainz είναι ένας φανταστικός οδηγός.

Γνωρίζουμε ήδη τι σου αρέσει, αλλά τι είναι αυτό που σε εμπνέει;
Αυτό που με εμπνέει περισσότερο είναι... οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Φυσικά μου αρέσει να βλέπω ταινίες μυθοπλασίας, αλλά η έμπνευσή μου έρχεται από μέρα σε μέρα, παρατηρώντας τον κόσμο, τους ανθρώπους στο δρόμο, αναρωτιέμαι ποιες είναι οι ιστορίες τους. Ο καθένας έχει μία διαφορετική ιστορία κάθε μέρα. Η δουλειά μου είναι να το κρατήσω αυτό και αργότερα να το μεταφέρω στην οθόνη.

Thomas Brodie-Sangster CHARLIE GRAY

Πώς είναι ο Thomas όταν δεν εργάζεται;
Νομίζω ότι έχω έναν πολύ απλό τρόπο ζωής, ειλικρινά. Δεν πηγαίνω σε κλαμπ ή κάτι τέτοιο. Μου αρέσουν οι παμπ, φυσικά, αλλά προτιμώ να βγαίνω έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μου αρέσει να πηγαίνω στην εξοχή, να επισκέπτομαι εκθέσεις, γκαλερί, μουσεία... Λατρεύω την οδήγηση, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Μου αρέσει να παίζω μουσική [παίζει μπάσο], μου αρέσει να μαγειρεύω. Όλα είναι πολύ βασικά.

Έμαθες να παίζεις ντραμς για το ρόλο σου στο Love Actually; 
Ναι, λοιπόν, ο πατέρας μου είναι ντράμερ, οπότε με δίδαξε. Και στη συνέχεια στο Nowhere Boy έπρεπε να παίξω κιθάρα με το αριστερό μου χέρι, όπως ο Paul McCartney των Beatles. Αλλά έπρεπε να μάθω με το αριστερό μου χέρι, το οποίο είναι κάπως ενοχλητικό.

Από πού προέρχεται αυτή η ευχέρεια να παίζεις όργανα;
Από την οικογένειά μου, ο πατέρας μου παίζει πιάνο, κιθάρα, ντραμς... ήταν ντράμερ σε ένα συγκρότημα όταν ήταν νεότερος. Και μετά ήμουν σε ένα άλλο συγκρότημα με τη μητέρα μου, η αδελφή μου τραγουδάει... Αλλά ναι, τώρα παίζω μόνος μου.

Τι είδους μουσική παίζεις;
Λοιπόν, δεν πρόκειται να σου πω ψέματα, έχω επιστρέψει στους Beatles, είμαι σε μία ολοκληρωτική "φάση Beatles". Είναι κάπως δύσκολο, γιατί προφανώς είναι γνωστό ότι είναι το καλύτερο συγκρότημα στον κόσμο, οπότε όλοι γνωρίζουν τα τραγούδια τους και πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα κριθείς από αυτό. Αλλά έχω εστιάσει πραγματικά στις πρώτες μέρες τους, στους αρχικούς Beatles.

Δεν μπορώ να τελειώσω αυτή τη συνέντευξη χωρίς να σε ρωτήσω πώς είναι το στυλ σου.
Μου αρέσει το κλασικό στυλ. Είμαι αρκετά λεπτός και ψηλός, οπότε νομίζω ότι το στυλ που μου ταιριάζει καλύτερα είναι αυτό που είναι γνωστό ως παλιομοδίτικο, το στυλ του τζέντλεμαν, θα έλεγα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης