Ncuti Gatwa, ποιος ακριβώς είναι ο επόμενος Doctor Who;

O Eric Effiong του Sex Education σε νέες περιπέτειες.

Το BBC μόλις χθες επιβεβαίωσε ποιος επιλέχθηκε για να διαδεχθεί την Jodie Whittaker στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μακροβιότερης βρετανικής τηλεοπτικής σειράς και τα νέα έκαναν αμέσως το γύρο του κόσμου διότι για πρώτη φορά επέλεξε έναν μαύρο ηθοποιό. Ο λόγος για τον Ncuti Gatwa που γνώρισες ως Eric Effiong στο Sex Education του Netflix και που εξαιτίας του ρόλου αυτού κέρδισε βραβείο BAFTA στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, αισθάνεται τιμή για το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως ο νέος Doctor Who, όπως επίσης και απέραντο σεβασμό για αυτόν τον εμβληματικό τηλεοπτικό χαρακτήρα.

Ncuti Gatwa, ποιος ακριβώς είναι ο επόμενος Doctor Who;Sam Taylor/Netflix

"Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Είναι ένα μείγμα από βαθιά τιμή, κάτι παραπάνω από ενθουσιασμό και, φυσικά, λίγο φόβο. Αυτός ο ρόλος και η σειρά σημαίνουν τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμού, και καθένας από τους απίστευτα ταλαντούχους προκατόχους μου χειρίστηκε αυτή τη μοναδική ευθύνη και το προνόμιο με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το ίδιο.

>Διάβασε ακόμη: Oι superhero movies που έρχονται μέχρι το 2023

Ο Russell T. Davies είναι σχεδόν τόσο εμβληματικός όσο και ο ίδιος ο Doctor και το να μπορώ να δουλέψω μαζί του είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τα σενάριά του είναι δυναμικά, συναρπαστικά, απίστευτα έξυπνα και γεμάτα κινδύνους. Η παιδική χαρά ενός ηθοποιού μεταφορικά. Όλη η ομάδα ήταν πολύ φιλόξενη και πραγματικά έβαλε το είναι της στη δημιουργία της σειράς. Και όσο κι αν αποτελεί πρόκληση, γνωρίζω ότι εντάχθηκα σε μία πραγματικά υποστηρικτική οικογένεια. Σε αντίθεση με τον Doctor, μπορεί να έχω μόνο μία καρδιά, αλλά θα τη δώσω ολόκληρη σε αυτή τη σειρά", δήλωσε μεταξύ άλλων ενθουσιασμένος ο Gatwa. 

Ποιος είναι ο Ncuti Gatwa

Σε περίπτωση που πρώτη φορά ακούς το όνομά του, είναι μία καλή ευκαιρία να τον γνωρίσεις τώρα: Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1992, ο Mizero Ncuti Gatwa -όπως είναι το πλήρες όνομά του- έχει ρίζες από Σκωτία και Ρουάντα. Ο πατέρας του, Tharcisse Gatwa είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στη θεολογία και το 1994, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας στη Ρουάντα, πήρε γυναίκα και παιδιά και εγκαταστάθηκαν όλοι μαζί στη Σκωτία.

Ο Ncuti, αφού αποφοίτησε το 2013 από το Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας όπου σπούδασε υποκριτική ξεκίνησε να συμμετέχει σε διάφορες παραγωγές, συνεργαζόμενος με ονόματα όπως ο David Greig και η Emma Rice. Ώσπου το 2018, το casting για το ρόλο του Eric Effiong στο Sex Education του άλλαξε τη ζωή. 

Ncuti GatwaSam Taylor/Netflix

Ο Gatwa αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, κυρίως επειδή δεν εγκλωβίστηκε στο κλισέ του "γκέι, μαύρος καλύτερος φίλος ή ακόμη χειρότερα 'δεκανίκι'". H επιτυχία του μεταφράστηκε σε πολλές διακρίσεις για το ρόλο αυτό, μεταξύ των οποίων τρεις διαδοχικές υποψηφιότητες για το τηλεοπτικό βραβείο BAFTA για την καλύτερη ανδρική κωμική ερμηνεία (2020, 2021 και 2022).

Λίγα λόγια για τo Doctor Who

Μετά από 55 χρόνια προβολής, ένα σωρό ηθοποιούς, showrunners και spin-offs, το να μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις να δεις τώρα το Doctor Who μπορεί να μοιάζει κάπως αποθαρρυντικό.

Doctor WhoBBC

Όμως, αυτή η σειρά επιστημονικής φαντασίας για την αγάπη και την ενσυναίσθηση έχει καταφέρει κάτι απίθανο: Να μπορείς να δεις οποτεδήποτε επεισόδιό της και να καταλαβαίνεις τα βασικά χωρίς βοήθεια. 

>Διάβασε ακόμη: Jenna Coleman, όχι μόνο το κορίτσι του "Ερπετού"

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν εξωγήινο που ταξιδεύει στο χρόνο και στο διάστημα (αν και τις περισσότερες φορές στη Βρετανία του 21ου αιώνα) συνοδεία πληρώματος από ανθρώπους σε ένα διαστημόπλοιο που έχει το σχήμα ενός βρετανικού αστυνομικού κουβούκλιου της δεκαετίας του '60.

Γνωστός μόνο ως ο Doctor, αυτός ο εξωγήινος έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο κάθε φορά που πεθαίνει με μία διαδικασία που ονομάζεται αναγέννηση - ένα ωραίο τέχνασμα που ουσιαστικά του χαρίζει αθανασία, και χαρίζει στη σειρά μια αιώνια διάρκεια ζωής. Εξ ου και ο 14ος μετά τη Jodie Whitaker θα είναι ο Ncuti Gatwa. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος