Ο Miles Teller και η απίθανη πρόκληση του Top Gun: Maverick

Ένα δεκαπενθήμερο πριν από την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Top Gun: Maverick, διαβάζεις στο Esquire μία αποκλειστική συνέντευξη του Miles Teller.

Τζαζίστας, υπερήρωας, ενίοτε χορευτής και τώρα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών. Στα 35 του χρόνια ο Miles Teller ως άλλος χαμαιλέων έχει προλάβει να υποδυθεί ένα σωρό διαμετρικά αντίθετους ρόλους, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα και να συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της εποχής, όπως ο Damien Chazelle και ο Todd Phillips. Τίποτα δεν είναι τυχαίο προφανώς, αν δεν είχε τις κατάλληλες ικανότητες, δε θα τον επέλεγαν. 

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο πιο πολυαναμένομενο sequel της χρονιάς -ίσως και της δεκαετίας- το Top Gun: Maverick, διαβάζεις για πρώτη φορά, αποκλειστικά στο Esquire, μία συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων μιλά για το ρόλο του Bradley "Rooster" Bradshaw που κλήθηκε να υποδυθεί στην ταινία, την απαιτητική προετοιμασία παύλα εκπαίδευση και φυσικά τη συνεργασία του με τον σταρ Tom Cruise

Ο Miles Teller και η απίθανη πρόκληση του Top Gun: Maverick

>Ο Jerry Bruckheimer επαίνεσε την ερμηνεία σου σε αυτήν την ταινία. Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που αισθάνθηκες ότι ταίριαξες με τον Rooster;
Ίσως όταν με έβαλαν να φορέσω χαβανέζικο πουκάμισο; [Γέλια] Δεν ξέρω... Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι ο χαρακτήρας μου, ο Bradley, ήταν μικρό παιδί όταν βγήκε η πρώτη ταινία. Και τώρα, φυσικά, τον βλέπεις περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, οπότε υπήρχαν πολλά κενά που έπρεπε να συμπληρωθούν. Ένιωσα ότι είχα πολλά περιθώρια ερμηνείας. Ο Goose ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας τόσο αγαπημένος χαρακτήρας και νιώθω τυχερός που συνεχίζω το όνομα Bradshaw με την ταινία μας.

>Διάβασε ακόμη: Μια ματιά στα παρασκήνια του Top Gun: Maverick

>Ανέφερες πόσο αγαπητός ήταν ο Goose στην πρώτη ταινία. Πόσο πιεστικό ήταν για εσένα να υποδυθείς τον γιο ενός τόσο δημοφιλούς χαρακτήρα;
Ήμουν ενθουσιασμένος. Νομίζω ότι οι αυξημένες προσδοκίες κρατούν τους πάντες ειλικρινείς και στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά στην προετοιμασία και την εκτέλεσή τους. Είχαμε τόσα πολλά αναπόσπαστα κομμάτια της πρώτης ταινίας στην ομάδα μας. Τον Jerry Bruckheimer, τον Tom Cruise, τον Val Kilmer, και υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι πίσω από τις σκηνές που είχαν επίσης δουλέψει στην πρώτη ταινία, κάτι που ήταν πραγματικά ωφέλιμο. Δεν αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις υπερβολικά πολλά μόνος σου όταν έχεις την ομάδα που είχαμε εμείς. Περιορίζεσαι στον εαυτό σου και εμπιστεύεσαι την ομάδα.

Miles Teller

Η συνεργασία με τους Kosinski και Cruise

>Έχεις ξανασυνεργαστεί με τον Joe Kosinski. Πώς σου πρότεινε αυτήν την ταινία;
Ναι, ο Joe με κρατά απασχολημένο, φίλε - το λατρεύω! [Γέλια] Αν ο Joe μου τηλεφωνήσει για κάτι, σχεδόν για οτιδήποτε, έχει την πλήρη προσοχή μου. Αλλά κοίτα, σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δε χρειάστηκε να μου το παρουσιάσει με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον! Ήταν κατά τη διάρκεια της προώθησης του Only The Brave [της προηγούμενης συνεργασίας τους] στα ΜΜΕ, που στην πραγματικότητα μου το πρωτοείπε.

Ανέφερε ότι είχε μιλήσει με τον Tom [Cruise] γι' αυτό. Ήμουν του στυλ, "Αυτό είναι υπέροχο". Και μόνο που βρέθηκα στην τροχιά του Tom με οποιονδήποτε τρόπο ήταν πολύ κολακευτικό για μένα. Τρέφω απόλυτο σεβασμό για τον Tom. Το να τον γνωρίσω προσωπικά ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές, όχι μόνο της καριέρας μου αλλά και της ζωής μου. Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος.

Miles Teller

Όμως, παρ᾽όλα αυτά, το σενάριο είναι κάτι που για μένα πρέπει να υπάρχει. Και νομίζω ότι αυτό το σενάριο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Σκέφτηκα ότι υπήρχαν πολλά για να κάνω σε αυτήν την ταινία. Αυτή η ιστορία, μεταξύ του Rooster και του Maverick, είναι συναρπαστικό το πώς εκτυλίσσεται. Αναπολεί την πρώτη ταινία και αναρωτιέται ποια θα ήταν η σχέση του Maverick με το παιδί του Goose. Και τώρα, ο Maverick πρέπει να εκπαιδεύσει και εκείνον, όπως και τους άλλους πιλότους. Έχουν συμβεί πολλά όμως προτού ξεκινήσει το έργο.

Αλλά επίσης, αυτό που είναι σπουδαίο είναι ότι ο κόσμος είναι τόσο εξοικειωμένος με την πρώτη ταινία που πραγματικά δε χρειάζεται να του υπενθυμίσεις πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει. Ο Goose εξακολουθεί να ζει σε μεγάλο βαθμό, καταλαβαίνεις;

>Είναι σωστό να πούμε ότι ο Tom έχει διπλό ρόλο σε αυτή την ταινία; Στην ιστορία, ο Maverick είναι ο δάσκαλός σου, αλλά στα παρασκήνια σας βοήθησε όλους να μάθετε να πετάτε, έτσι δεν είναι;
Απολύτως. Και ήταν σίγουρα η πιο δυναμική και πολύπλευρη προετοιμασία που είχα ποτέ να κάνω για μία ταινία. Υπήρχαν τόσοι πολλοί κανονισμοί και εξετάσεις που έπρεπε να περάσουμε από το Ναυτικό, μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να μπούμε σε αυτά τα τζετ. Προσωπικά, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που είδα από πρώτο χέρι πόσο πολύ πρέπει να εκπαιδεύεται ο Tom για αυτές τις ταινίες που κάνει.

Miles Teller

Φίλε, αυτός ο τύπος έχει τόσα πολλά διαφορετικά stunts και κινηματογραφικά εργαλεία στη φαρέτρα του! Είναι τόσο απίστευτα εντυπωσιακό και εμπνευσμένο. Και ουσιαστικά μας έβαλε όλους σε ένα μίνι δικό του, εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ήταν μεγάλο σε διάρκεια και σκληρό, αλλά ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να σε προετοιμάζει για να μπεις σε ένα τζετ εκτός από το να αυξήσεις τις ώρες πτήσης και να κάνεις εκπαίδευση στα αεροβατικά. 

>Και, μετά, επιπλέον, πρέπει να παίξεις τέλεια σε μία σκηνή ενώ ώρα πτήσης. Πόσο απαιτητικό είναι αυτό σωματικά και συναισθηματικά;
Το ξέρω! Θέλω να πω, εμφανίζεσαι στο γύρισμα, μετά γίνεται η ενημέρωση για περίπου μία με μιάμιση ώρα. Και είναι απίστευτα εξειδικευμένο όλο αυτό. Αυτοί οι πιλότοι, αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Πώς μπορούν να βρίσκονται σε αυτά τα τζετ που τρέχουν με 500 χιλιόμετρα την ώρα, να λειτουργούν το αεροσκάφος, αλλά και να διατηρούν αυτή την απίστευτη τεχνική; Ειλικρινά δεν ξέρω πώς το κάνουν. Τους σέβομαι τόσο πολύ.

Για εμάς, το να πετάμε και να γυρνάμε σκηνές ταυτόχρονα, ήταν μία πρόκληση. Μία πολύ μεγάλη πρόκληση! Μερικές φορές ανέβαινες εκεί πάνω και μετά ξανακατέβαινες, έβλεπες το υλικό και συνειδητοποιούσες: "Θεέ μου, ο ιμάντας μου κρέμεται κάτω και αυτό δεν ταιριάζει [με το άλλο πλάνο]" ή ότι ο φωτισμός είναι λάθος. Ή ότι δεν κοιτάς προς τη σωστή κατεύθυνση. Ή ότι κάτι δεν είναι στη σωστή γωνία. Και πρέπει να ξαναγυρίσεις πίσω. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Πρέπει να είναι σωστό.

Οι απαιτητικές σκηνές και ο θαυμασμός για τον Cruise

>Και πάλι, αυτό δεν ακούγεται σα μεγάλo ζόρι;
Ναι, ήξεραν πόση πίεση υπήρχε σε αυτό που προσπαθούσαμε να πετύχουμε, αλλά όλοι ξέραμε ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, και αυτό δε γίνεται εύκολα. Ήταν όμως περισσότερο [ζόρι] για τον Tom, πραγματικά. Ξέρεις, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει αυτό το sequel ήταν να μην υπάρχει CGI (Computer-generated imagery-εικόνες που έχουν παραχθεί σε υπολογιστή). Είπαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, ότι δε θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν αυτά τα πλάνα, ούτε να βάλουν αυτούς τους ηθοποιούς να κάνουν αυτά τα πράγματα.

Και νομίζω ότι το πήρε αυτό ως πρόκληση! Θέλει να προσφέρει τις πιο δυναμικές ταινίες στο κοινό. Και το κάνει. Δεν υπάρχει κανείς που να κάνει αυτό που κάνει εκείνος. Αν έχεις τον Tom σε μια ταινία, ξέρεις ότι τοποθετεί το κοινό εκεί, δίπλα του. Ο κόσμος το ξέρει αυτό. Νομίζω ότι είναι μεγάλο δώρο για το κοινό να έχει κάποιον σαν τον Tom. Αναλαμβάνει πραγματικά τα ηνία σε αυτά τα πράγματα και το κοινό βγαίνει νικητής στο τέλος.

>Ακούσαμε ότι κατά το διάστημα πριν από τη σεκάνς στην παραλία του American Football, ο Glen Powell επινόησε το ρητό "Τo μοντάζ διαρκεί για πάντα". Εσένα πώς σου φάνηκε αυτή η σκηνή στην παραλία;
Άκου, ο Glen έχει δίκιο - το μοντάζ διαρκεί για πάντα! Το κακό μοντάζ μπορεί να σε στοιχειώσει. Το καλό μοντάζ διαρκεί για πάντα. [Γέλια] Υπήρχαν τόσες πολλές στιγμές σε αυτή την ταινία που έλεγες: "Θεέ μου, κάνω τη συνέχεια του Top Gun!". Θέλω να πω, μιλάμε για ένα κομμάτι της κινηματογραφικής κληρονομιάς! Όπως φαίνεται, το φιλμ αυτό καθόρισε σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία.

Είναι σίγουρα μία χρονοκάψουλα μιας συγκεκριμένης εποχής. Έτσι, υπήρχαν μερικές σκηνές κατά τις οποίες απλά ήξερες, εντάξει; Κατά τις οποίες ήλπιζες ότι θα έκανες κάτι που θα πλησίαζε την πρώτη ταινία, όσον αφορά την εμβληματικότητά της. Και μία από αυτές ήταν η συγκεκριμένη στην παραλία. Ο κόσμος μιλάει ακόμα και τώρα για εκείνη τη σκηνή του βόλεϊ [στο πρωτότυπο], οπότε αυτή ήταν η ευκαιρία μας να βάλουμε τη σφραγίδα μας σε αυτήν.

>Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στο φετινό φεστιβάλ Καννών

Σε πρακτικό επίπεδο, νομίζω ότι όλοι μας είχαμε σημειώσει αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιό μας - την ημερομηνία που ξέραμε ότι θα γυρίζαμε αυτό το πράγμα. Εγώ τουλάχιστον, γνωρίζω ότι το έκανα. Συγκεκριμένα, επειδή έπρεπε να το ξέρω για τη διατροφή και την προπόνησή μου. Έπρεπε να είμαι σε μέγιστη απόδοση σε εκείνη τη σκηνή! Είναι αστείο γιατί όταν πρωτομίλησα με τον Joe για την ταινία, μου είπε: "Ξέρεις, στην αρχική ταινία, ο Goose είναι ο μόνος που δε βγάζει το πουκάμισό του, οπότε δε χρειάζεται να το παρακάνεις, αλλά να είσαι σωστός και αποτελεσματικός". Του είπα κάτι του στυλ "Κάνεις πλάκα; Είμαι στα καλύτερά μου και έβγαλα αμέσως το πουκάμισό μου!".

*Το Top Gun:Maverick έρχεται στους κινηματογράφους στις 25 Μαΐου από την Odeon.
 

Top Gun banner

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.