Όλα όσα γνωρίζουμε για το sequel του Knives Out

Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για sequel, αλλά για μία νέα περιπέτεια του Daniel Craig ως ιδιωτικός ντετέκτιβ Benoit Blanc.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Σεπτεμβρίου 2022

Μετά την επιτυχία του Knives Out, το οποίο απέφερε 311 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό μόλις 40 εκατ., το Netflix επανέρχεται για τους ευνόητους προαναφερθέντες λόγους με το sequel που για πολλούς αναμένεται να καθιερώσει μία νέα σειρά ταινιών ανθολογίας με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig ως ιδιωτικό ντετέκτιβ Benoit Blanc.

Θυμίζουμε ότι η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου στα Όσκαρ του 2020, καθώς και για τρεις Χρυσές Σφαίρες, καθιστώντας την μια από τις πιο επιτυχημένες εκδόσεις franchise με πρωτότυπο concept που δε βασίζεται σε προηγούμενη πνευματική ιδιοκτησία. Τίποτα δεν έγινε τυχαία φυσικά, καθώς το έργο ξεχώρισε για τους πολύχρωμους χαρακτήρες του, τους αστείους διαλόγους του και το all star cast των Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Lakeith Stanfield, Don Johnson και τον αείμνηστο Christopher Plummer.

>Διάβασε ακόμη: Οι κορυφαίοι ρόλοι του Daniel Craig

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια με τίτλο Glass Onion: A Knives Out Mystery, η οποία γυρίστηκε σε μεγάλο μέρος της στις Σπέτσες, διαθέτει ένα εντελώς νέο cast και μυστήριο προς επίλυση και ιδού όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για αυτήν.

Μερικά στοιχεία για το Glass Onion: A Knives Out Mystery

Αν και το Knives Out 2 θα ήταν μια χαρά, ο σκηνοθέτης Rian Johnson αποκάλυψε μέσω Twitter τον περασμένο Ιούνιο ότι η ταινία θα είχε τίτλο Glass Onion: A Knives Out Mystery. Ενώ αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην αγάπη του για την Agatha Christie, δήλωσε: "Αυτό που με ενθουσίασε στην προοπτική να γυρίσουμε περισσότερα μυστήρια... [ήταν] να μιμηθώ την Christie και κάθε ταινία να είναι σαν ένα εντελώς νέο βιβλίο, με το δικό του ύφος, φιλοδοξία, λόγο ύπαρξης και (τα-ντα) τίτλο".

"Η ιδέα του να κάνουμε περισσότερα από αυτά... δεν είναι sequels", είχε εξηγήσει στο IndieWire τον Σεπτέμβριο του 2019 προσθέτοντας: "Είναι ακριβώς αυτό που έκανε η Agatha Christie. Είναι απλά να επινοήσεις ένα εντελώς νέο μυστήριο, μία εντελώς νέα τοποθεσία, ένα ολοκαίνουργιο cast, εντελώς νέους μηχανισμούς της ελκυστικότητας ενός μυστηρίου και τα πάντα. Θα ήταν υπέροχα". 

H πλοκή

Ο Rian Johnson δήλωσε στο Digital Spy ότι η συγγραφή της συνέχειας ήταν "ένα τέτοιο mindfuck", επειδή του πήρε 10 χρόνια για να γράψει το Knives Out και τώρα ξεκινούσε και πάλι από το μηδέν. Παρότι ο Daniel Craig θα επαναλάβει το ρόλο του ως Benoit Blanc, η νέα ταινία έχει ξεκαθαρίστει πολλάκις πως θα είναι ένα αυτόνομο μυστήριο και όχι άμεση συνέχεια του πρωτότυπου. Ακολουθώντας τα στοιχεία που δίνει ο νέος τίτλος, καλό είναι να γνωρίζει κανείς ότι glass onion λέγεται ένα μπουκάλι που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μπράντι ή κρασιού σε παλιά ιστιοφόρα, τα οποία έχουν μεγάλο πάτο σε σχήμα κρεμμυδιού για να αποφεύγεται η διαρροή όταν βρίσκονται εν πλω. 

Το cast

Όπως και στην πρώτη ταινία, έτσι και στο Glass Onion, το cast είναι πραγματικά αξιόλογο. Μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκονται οι Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Jessica Henwick και Madelyn Cline. Ο Ethan Hawke και η Jada Pinkett Smith έχουν επίσης εμφανιστεί σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την παραγωγή, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τους ρόλους τους. 

Τα νέο sequel

Τον Μάρτιο του 2021, το Netflix φέρεται να αγόρασε τα δικαιώματα για δύο συνέχειες της ταινίας Knives Out έναντι 450 εκατ. δολαρίων. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ για τα δικαιώματα μιας κινηματογραφικής σειράς, σύμφωνα με το Variety, και σηματοδοτούσε ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα, αν μοιραστούν την ίδια επιτυχία με το πρωτότυπο.

Έτσι, υπάρχει ήδη πλάνο των Daniel Craig και Rian Johnson να γυρίσουν και τρίτη ταινία μαζί, γιατί όχι και τέταρτη.

H πρεμιέρα

Το Glass Onion: A Knives Out Mystery θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) - όπως έγινε και με την πρώτη ταινία- αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίσημη λίστα του φεστιβάλ. Το TIFF θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022, πριν από το κινηματογραφικό ντεμπούτο της ταινίας που μάλλον προορίζεται και πάλι για τη λεγόμενη holiday season, δηλαδή στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα.

>Διάβασε ακόμη: O Chris Evans και το κορμί που δεν έχει μετά τον Captain America

Παραμένει ασαφές πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να φτάσει στην υπηρεσία streaming, αλλά ακολουθηθεί η τακτική που υιοθετήθηκε για το The Gray Man, λογικά πρέπει να υπολογίζουμε περίπου 10 ημέρες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος