Όλα όσα γνωρίζουμε για το The Gray Man

Η ταινία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στους κινηματογράφους από την Odeon.

Τέσσερα χρόνια μετά το The First Man, ο Ryan Gosling επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μία ανάλογων αξιώσεων παραγωγή που φέρει την υπογραφή των αδελφών Russo. Μετά την αποχώρησή του από το Avengers: Endgame, το δίδυμο σκηνοθετεί τον Gosling στο The Gray Man, έχοντας στο πλευρό του τους Jessica Henwick, Regé-Jean Page και Ana de Armas. Η βασική ιδέα του εν λόγω θρίλερ είναι η "μετάλλαξη" ενός πράκτορα της CIA σε δολοφόνο. Οι Russo, από όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να διασκευάσουν το ομώνυμο βιβλίο -τότε ακόμη δούλευαν ως σκηνοθέτες σε διάφορες τηλεοπτικές κωμωδίες, όπως τα Community και Arrested Development- είχαν στο μυαλό τους τον Gosling για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σκέψη τους ήταν απλή: Ο 42χρονος ηθοποιός έχει την ικανότητα να δίνει ζωή σε περίπλοκους χαρακτήρες, κατανοώντας πλήρως τι πρέπει να κάνει. 

H πλοκή

Ο Gray Man είναι ο πράκτορας της CIA Court Gentry (Ryan Gosling), γνωστός και ως Sierra Six. Ο Gentry, ο οποίος υπήρξε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, ένας "μύθος", απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton).

Όλα όσα γνωρίζουμε για το The Gray Man

Αυτή τη φορά η κατάσταση έχει αλλάξει: ο Six είναι πλέον ο στόχος. Τον κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Lloyd Hansen (Chris Evans), πρώην συνεργάτης του στη CIA, και τίποτα δεν θα τον σταματήσει μέχρι να τον εξοντώσει Η πράκτορας Dani Miranda (Ana de Armas) φροντίζει για την προστασία του.

The Gray Man

 

Οι επιρροές και το σενάριο

Ο Joe Russo σχολίασε σχετικά: "Πάντοτε αναζητάμε τον ανελέητο ενθουσιασμό που νιώσαμε παρακολουθώντας για πρώτη φορά τον 'Άνθρωπο από τη Γαλλία' - αυτή την ενέργεια, τον καταναγκασμό και το συμπιεσμένο χρονικό περιθώριο που δημιουργεί ένταση όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία. Η ταινία μας έχει πολλές από αυτές τις ποιότητες. Κινείται με πολύ έντονο ρυθμό. Συμβαίνουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα". [...] 

The Gray Man

Οι ταινίες είναι ίσως πιο εκρηκτικές, όταν συνδέονται με το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα ή όταν αγγίζουν μια πανανθρώπινη αλήθεια που όμως φαντάζει τόσο επίκαιρη όταν παρακολουθείς την ταινία. Νομίζω πως αυτή η ταινία είναι πολύ επίκαιρη, ο ίδιος ο Gray Man προέρχεται από μια περίπλοκη πολιτική περίοδο και επαναστατεί ενάντια στο σύστημα. Πιστεύει πως το σύστημα είναι διεφθαρμένο και έχει έναν προσωπικό αξιακό κώδικα, τον οποίον και πρόκειται να ακολουθήσει. [...]

>Διάβασε ακόμη: Η Ana de Armas δεν είναι μόνο το τέλειο Bond girl

Ο Anthony και εγώ δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ξαναγράψουμε το σενάριο και να εισάγουμε μαζί με τους ηθοποιούς ιδέες που μοιάζουν επίκαιρες, οργανικές και φρέσκες και ταιριάζουν με την περιπλοκότητα της ταινίας. Έχει έναν σύνθετο πρωταγωνιστή, ένα περίπλοκο φινάλε και θέτει ερωτήματα σχετικά με τα άτομα που μπορείς να εμπιστευτείς, αλλά και για το κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς την εξουσία. Είναι θεματικές για τον σύγχρονο κόσμο, την περιπλοκότητά του, την επικινδυνότητά του και τη δυσκολία να κατανοήσεις πλέον τι θέλει ο καθένας. Αντικατοπτρίζει τους προσωπικούς μας φόβους για τον κόσμο. Αισθάνομαι πως ο κάθε χαρακτήρας θα μπορούσε να μας βοηθήσει, ως αφηγητές, να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές θεματικές".

The Gray Man

Για την ιστορία, τα δύο πρώτα βιβλία της best selling σειράς του Mark Greaney The Gray Man με τίτλους "Ο Γκρίζος Άνθρωπος" και "Ο Επόμενος Στόχος", κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Anubis. Η ταινία The Gray Man κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Ιουλίου, ενώ από τις 22 του ίδιου μήνα θα είναι διαθέσιμη και στο ελληνικό Netflix. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.