Όλοι λένε πως ο Brad Pitt 'έσωσε' το Bullet Train

Είδαμε την ταινία με μπύρες και nachos σε θερινό σινεμά και ιδού οι σκέψεις μας.

Ας ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα πρώτα. Καταρχάς, το θερινό σινεμά συγκαταλέγεται στις μικρές χαρές της ζωής και σίγουρα είναι από εκείνα που κάνουν το καλοκαίρι στην πόλη να μοιάζει πιο ανεκτό. Συχνά δεν έχει να κάνει με το πόσο ποιοτική είναι η ταινία, αλλά με την όλη διαδικασία - και το ανάμεικτο άρωμα αγιοκλήματος παύλα ποπ κορν. Κατά δεύτερον, έχω σταματήσει να επηρεάζομαι από κριτικές και βαθμολογίες στις ταινίες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου. Σπάνια άλλωστε συμφωνούμε και συχνά έχω την αίσθηση ότι έχω παρακολουθήσει άλλο έργο από αυτό που περιγράφουν. Αν τους έδινα σημασία δηλαδή, δε θα είχα δει το Bullet Train.

Το κεφάλαιο Pitt

Από τη θεαματική πρεμιέρα με τον Brad Pitt να εμφανίζεται με φούστα και την πιρουέτα του στην αντίστοιχη στο Βερολίνο μέχρι και τη γενικότερη αποθέωση που βιώνει ο ίδιος για το πόσο ωραία μεγαλώνει και εξελίσσεται, τα περισσότερα δημοσιεύματα θάβουν την ταινία και αποθεώνουν τον 58χρονο (!) ηθοποιό. Λογικό κι αναμενόμενο, 14 χρόνια μετά δικαιώνει πανηγυρικά όποιον τον επέλεξε για το ρόλο του Benjamin Button. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire Greece (@esquiregr)

Παρένθεση: Ο Pitt, όπως και ο Paul Newman, είναι ένας κινηματογραφικός αστέρας που έγινε ηθοποιός, ένας τύπος που έμαθε να εκφράζει τα συναισθήματα των ενηλίκων και να τα προσθέτει στο ήδη υπάρχον ταλέντο του με χαρακτηριστική ευκολία κιόλας. Eίναι κάτι σαν τον William Holden στη δεκαετία του '50, ένα παράδειγμα κινηματογραφικού σταρ του οποίου η αρρενωπότητα δεν παραγκωνίζει την ευαισθησία του. Στο μεταξύ, πρόσφατα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το τέλος της καριέρας του στο σινεμά πλησιάζει. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ κρίμα να μην έχουμε χορτάσει αρκετά αυτό το coolness που τελευταία παρατηρούμε στις ερμηνείες του. Είναι πολύ καλός, όπως επίσης είναι πολύ νωρίς για να βάλει τελεία από τώρα. 

Όλοι λένε πως ο Brad Pitt 'έσωσε' το Bullet Train

Λευτεριά στη διασκέδαση

Όπως και να έχει, ύστερα από την αδικία του Lalaland που είδε το Moonlight να του παίρνει το όσκαρ καλύτερης ταινίας μέσα από τα χέρια και την αβάσταχτη σοβαρότητα του περσινού Nomadland και του φετινού κοινωνικού CODA, ίσως έχει φτάσει η στιγμή να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κάνει μία ταινία α. ποιοτική, β. άξια βράβευσης και πόσο ρόλο σε όλα τα παραπάνω παίζει το να έχεις περάσει καλά παρακολουθώντας την.

>Διάβασε ακόμη: Η φούστα του Brad Pitt δεν είναι (η πραγματική) είδηση

Σαφέστατα, το Bullet Train έχει διάφορα ψεγάδια που δεν είναι της παρούσης προς ανάλυση, ωστόσο, βγαίνοντας από το σινεμά είχα σίγουρα απολαύσει ό,τι είχα δει χωρίς να έχει χρειαστεί να σπάσω το κεφάλι μου για να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής-σκηνοθέτης. Είναι μία περιπέτεια δράσης που διαδραματίζεται σε ένα τρένο, το concept είναι "ο θάνατός σου η ζωή μου" με ένα σωρό κακοποιούς και daddy issues να υποβόσκουν και το υπόγειο χιούμορ της σε συνδυασμό με τον Pitt που μοιάζει να παίζει τον εαυτό του την κάνει άκρως διασκεδαστική. Ακόμα και τα cameos των Ryan Reynolds, Channing Tatum και η τζούρα από Sandra Bullock στο τέλος, βγάζουν νόημα σε ένα πλαίσιο που είναι σα να φέρει την υπογραφή των Tarantino και Guy Ritchie μαζί. Ναι, το Bullet Train δεν είναι οσκαρικό και ούτε μπορεί να συγκριθεί με το παραμυθένιο Lalaland, αλλά εξυπηρετεί 100% το σκοπό του. 

Όπως λοιπόν, δε μπορούμε να περιμένουμε από τα αγγούρια (τυχαία επιλογή ζαρζαβατικού) να έχουν χαρακτηριστικά άλλου λαχανικού, έτσι, όταν βλέπουμε ένα έργο (ή π.χ. πηγαίνουμε σε μία συναυλία) πρέπει να το κρίνουμε βάσει του τι είναι και τι υπόσχεται. Εκτός αν έχει προαποφασιστεί ότι τα καρέ που δεν περνούν κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό μήνυμα πρέπει να τα ρίχνουμε απευθείας στον Καιάδα των αδιάφορων έως κακών ταινιών. Στην προκειμένη περίπτωση, το Bullet Train είναι τίμιο, ο Brad Pitt αποδεικνύει πως είναι ένας χαμαιλέων που περνά δεύτερη νιότη και ο κινηματογράφος διαθέτει μία ακόμη στιγμή για την οποία δικαιούται να υπερηφανεύεται για την αγνή ψυχαγωγία που μας προσφέρει. Απλά πράγματα, όλοι κερδισμένοι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος