Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον φυγά Carlos Ghosn

Το νέο αυτοκινητικού ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ στο Netflix αφορά τον Carlos Ghosn, τον πρώην ηγέτη της συμμαχίας Renault-Nissan, τα κατορθώματα του οποίου ζηλεύει το Hollywood.

Γράφει: Esquire Editors 02 Νοεμβρίου 2022

Μια μέρα από τη ζωή του, ολόκληρη η δική μας. Τέτοιος είναι ο βίος του Carlos Ghosn, του πρώην ηγέτη της συμμαχίας Renault - Nissan, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, με αυτοκινητικό περιεχόμενο. Ο τίτλος του είναι "Φυγάς: Η περίεργη υπόθεση του Carlos Ghosn" και η πλοκή του σχεδόν δίωρου ντοκιμαντέρ, είναι τέτοια που κάνει τους σεναριογράφους των καλύτερων blockbuster να ντρέπονται, γιατί αυτές ήταν οι περιπέτειες του Λιβανέζου μεγαλοστελέχους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Ποιος είναι ο Carlos Ghosn; 

Καλά, δεν έχει περάσει και τόσος καιρός, ώστε να τον έχουμε ξεχάσει κιόλας, για την ακρίβεια μόλις τον περασμένο Μάιο η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του, το οποίο ήρθε να προστεθεί στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ιαπωνία. Ο Ghosn έγινε αντιπρόεδρος της Renault το 1996 και μεταξύ των ιδεών που είχε για την ανάπτυξη της γαλλικής φίρμας ήταν η στρατηγική συμμαχία με μια αυτοκινητοβιομηχανία από την Ασία. Έτσι το 1999 δημιουργήθηκε η συμμαχία Renault-Nissan, η οποία διατηρήθηκε στην υγιή μορφή της για περισσότερο από μια δεκαετία. 

Τι πήγε στραβά; 

Το ντοκιμαντέρ του Netflix είναι ένα rollercoaster, καθώς περιπλέκει τα διθυραμβικά σχόλια για τον Ghosn με τις επικρίσεις που δεχόταν για την επιθετική τακτική που ακολούθησε ώστε να κάνει την Renault κερδοφόρα. Ο Ghosn περιγράφεται ως μια χαρισματική προσωπικότητα που είχε όραμα και γνώριζε και τον τρόπο να το ολοκληρώσει, ενώ ήταν ιδιαιτέρως επικοινωνιακός με όλους τους υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή βέβαια απαιτούσε από τους εργαζόμενους στο κέντρο εξέλιξης της Renault να δουλεύουν απάνθρωπα ωράρια που είχαν ως αποτέλεσμα προβλήματα ψυχικής υγείας και τουλάχιστον μιας αυτοκτονίας. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.