H Margot Robbie από το Α ως το Ω

Με αφορμή τη σημερινή κυκλοφορία της νέας ταινίας του Damien Chazelle, 'Βαβυλώνα', θυμόμαστε 10 ρόλους μέσα από τους οποίους σιγουρευτήκαμε για το άστρο της Margot Robbie.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 19 Ιανουαρίου 2023

Αν παρατηρήσεις το Χόλιγουντ και τις επιλογές του σε γυναίκες σταρ παύλα America's sweethearts, είναι λες και έχει πολύ συγκεκριμένα καλούπια για κάθε απόχρωση κόμης. Η Margot Robbie πληροί όλα τα κριτήρια για την εντυπωσιακή ξανθιά με τα ανοιχτόχρωμα μάτια και το λυγερό κορμί και το πρώτο χρονικό διάστημα αντιμετωπιζόταν από πολλούς ως σωσίας της 45χρονης σήμερα Jamie Pressly. 13 χρόνια χωρίζουν τις δύο ηθοποιούς και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, η κάθε μία ανεξαρτήτως ομοιότητας έχει τη δική της καριέρα. Η δε Robbie, ανήκει σε εκείνες που δεν εφησυχάζουν καθόλου - κάθε χρόνο τη βλέπουμε σε κάτι διαφορετικό. Στην προκειμένη περίπτωση, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη νέα ταινία του οσκαρούχου Damien Chazelle (Lalaland, Whiplash), "Βαβυλώνα" που κυκλοφορεί σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους, ρίχνουμε μία ματιά στους ρόλους που κατά την ταπεινή μας άποψη τη βοήθησαν να ξεχωρίσει από την ξανθιά μάζα. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά. 

The Wolf of Wall Street (2013)

Ο ρόλος που εκτόξευσε την καριέρα της Robbie ήταν αυτός της απατεώνισσας, αθυρόστομης συζύγου του Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), Naomi Lapaglia. Από πολλούς θεωρείται μέχρι και σήμερα η καλύτερή της στιγμή, διότι μετατρέπει ένα τυποποιημένο κλισέ σε ουσιαστικό χαρακτήρα.

Focus (2015)

Η Robbie από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα, μαζεύει παράσημα συνεργασιών. Ένα από αυτά, το πήρε στο πλευρό του Will Smith. Εδώ ο Nicky είναι ένας απατεώνας που εκπαιδεύει τη νεοσύλλεκτη Jess (Robbie) στα κόλπα του και η χημεία τους είναι εξαιρετική. 

Whiskey Tango Foxtrot (2016)

Σε αυτήν την ευχάριστη κομεντί, η Robbie υποδύεται μία δημοσιογράφο του BBC και φίλη της Tina Fey. Η βρετανική προφορά της είναι κάπως αμφισβητήσιμη, αλλά το κωμικό της ταλέντο αξιοπρεπέστατο, ειδικά δίπλα στην πρώτη διδάξασα Fey. 

The Suicide Squad films (2016-20)

 

H απολαυστικά απρόβλεπτη κακιά Harley Quinn φαινόταν ιδανική για την ανερχόμενη Robbie ως ένας χαρακτήρας γοητευτικός και χιουμοριστικός ταυτόχρονα. Οι τρεις ταινίες από μόνες τους δε μας ενθουσίασαν όσο η ίδια η Robbie, παρότι και στις τρεις περιτριγυρίζεται από ηχηρά ονόματα. 
 

I, Tonya (2017)

Αν και είναι δύσκολο να υποθέσουμε ποιοι και πόσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ντε και σώνει μία εναλλακτική εκδοχή της ζωής της Tonya Harding, η Robbie δίνει ρέστα, είναι σε εξαιρετική φόρμα και δεν προσπαθεί ιδιαίτερα ούτε να καταδικάσει ούτε και να αθωώσει πλήρως τη Harding.

Mary Queen of Scots (2018)

Όταν είδα το έργο αυτό, άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως η Robbie εξιτάρεται από τη διαφορετική προφορά που μπορεί να έχει μία ηρωίδα. Σε τούτο εδώ το ιστορικό δράμα, αναλαμβάνει το ρόλο της Ελισάβετ Α' καθώς αντιμετωπίζει την απειλή της ξαδέλφης της, Mary (Saoirse Ronan). 

Bombshell (2019)

Το Χόλιγουντ συγκέντρωσε τρεις από τις αγαπημένες του ξανθιές - Robbie, Nicole Kidman, Charlize Theron - για την κινηματογραφική κάλυψη ενός περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο συντηρητικό δίκτυο Fox News. Η Theron υποδύεται τη Megyn Kelly, η Kidman αναλαμβάνει την Gretchen Carlson, ενώ η Robbie παίζει την Kayla Pospisil, η οποία δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Roger Ailes. Τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα - η ταινία έχει περισσότερο ενδιαφέρον ως ντοκουμέντο για το #MeToo παρά ως οτιδήποτε άλλο - αλλά η Robbie λάμπει Μπάμπη μου.

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Κάπου εδώ να αποδώσουμε τα εύσημα στον Quentin Tarantino που είδε τη Sharon Tate στα μάτια της Margot Robbie. Παρότι πρόκειται για έναν πολύ μικρό ρόλο, αποτελεί απόδειξη του του ότι ένας ηθοποιός μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη και μέσα από λίγα λεπτα στη μεγάλη οθόνη.

Amsterdam (2022)

Στην ταινία του David O. Russell, το all star cast που αποτελείται από τους John David Washington, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Christian Bale και Robert De Niro είναι αγνώριστο, μαζί και η Robbie. Μάλιστα, η 33χρονη ηθοποιός ουσιαστικά αποδεικνύει με τη συμμετοχή της πως είναι κανονικός χαμαιλέων, αφού είναι προφανές πως "κουμπώνει" σε όποιο concept κι αν τοποθετηθεί.  

Babylon (2023)

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του οσκαρούχου Damien Chazelle - μια ιλιγγιώδη, γεμάτη κοκαΐνη ωδή στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920 - υποδύεται τη Nellie LaRoy, μια ηθοποιό που τα βρίσκει σκούρα εξαιτίας της μετάβασης από τον βωβό κινηματογράφο στον ομιλούντα. Και ο Brad Pitt, αλλά και ο Diego Calva της "πάνε" εξαιρετικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.