Paul Mescal, το outsider των φετινών Oscars

Πώς ένας μέχρι πρότινος άγνωστος ηθοποιός κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Oscars.

Ποιος στ' αλήθεια να είναι άραγε ο μυστηριώδης Paul Mescal, που βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία Aftersun, στον ρόλο ενός νεαρού πατέρα που κάνει τις διακοπές του μαζί με την κόρη του στην Τουρκία; Είπαμε να κάνουμε την έρευνά μας και να σου απαντήσουμε στη συνέχεια. 

Από την Ιρλανδία με αγάπη

Ο Mescal γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1996 στην ιρλανδική "φοιτητούπολη" Maynooth. Εκεί πήγε σχολείο και εκεί άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, μέχρι που τα παράτησε μετά από έναν τραυματισμό στο σαγόνι του.

Στα 16 του, υποδύθηκε το φάντασμα σε μια σχολική παράσταση του έργου Το φάντασμα της Όπερας του Andrew Lloyd Webber. Τότε ήταν που του μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής και στη συνέχεια, αφού μεγάλωσε λίγο, πήγε και σπούδασε στη Lir Academy του Trinity College του Δουβλίνου. Το 2017 πήρε από αυτό το Bachelor of Arts του.

PAUL MESCAL Getty Images

Μετά την αποφοίτησή του, ο πρώτος του ρόλος ήταν εκείνος του Jay Gatsby στον Μεγάλο Γκάτσμπυ, που παίχτηκε στο δουβλινέζικο Gate Theatre. Έπειτα έπαιξε και σε άλλα θέατρα της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας, ενώ το 2018 έκανε το ντεμπούτο του στο Λονδίνο, συμμετέχοντας στην παράσταση Το αλέτρι και τ' άστρα.

Πραγματικά διάσημος, πάντως, έγινε το 2020 χάρη στη συμμετοχή του στην πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά Normal people. Την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά του κινηματογράφου για να υποκλιθεί στο ταλέντο του - συμμετείχε στη Χαμένη κόρη, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal

Το 2022 έπαιξε σε τρεις ταινίες: Στο ψυχολογικό δράμα God's creatures, σε μια κινηματογραφική διασκευή της όπερας Κάρμεν και, φυσικά, στο οσκαρικό Aftersun. Πιο πρόσφατα, μέχρι τον Φεβρουάριο, ερμήνευε στο λονδρέζικο Almeida Theatre τον Stanley Kowalski, σε μια νέα παραγωγή του Λεωφορείον ο πόθος, ενώ συμμετέχει και σε τρεις ταινίες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια παραγωγής.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.